FOTO  Compania IAC a inaugurat la Balş prima sa fabrică de componente auto din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica IAC de la Balş a fost ridicată în doar un an şi jumătate
Fabrica IAC de la Balş a fost ridicată în doar un an şi jumătate

Grupul de afaceri luxemburghez International Automotive Components (IAC), al treilea furnizor de componente şi sisteme auto din lume, a inaugurat, marţi - 23 octombrie, în oraşul Balş din judeţul Olt, singura sa fabrică din ţara noastră. La eveniment au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, împreună cu echipa de conducere a operaţiunilor din Europa, inclusiv James Kamsickas, preşedinte al consiliului de administraţie şi a

Lucrările pentru amenajarea fabricii au demarat de la zero pe 23 februarie 2011, pentru ca, în prezent, fabrica să fie operaţională în mod oficial. Grupul IAC deţine la Balş 65.000 mp, dintre care fabrica ocupă efectiv aproape 15.000 mp. Aici se produc planşe de bord, console centrale, panouri portiere-spate, panouri portiere-faţă şi plafoane exclusiv pentru autoturismul Ford B-MAX fabricat în cadrul Ford Motor Company de la Craiova.

În afară de inaugurarea oficială a fabricii, reprezentanţii companiei au ţinut să marcheze şi folosirea, în premieră mondială, a FastKast. Aceasta este o tehnologie revoluţionară de formare cu suspensie de răşină ce permite modelarea materialelor din PVC şi poliuretan termoplastic sub formă moale în straturi superioare cu grosime de doar un milimetru pentru planşe de bord, portiere şi alte elemente de interior auto.   

  

În cadrul fabricii IAC de la Balş este folosită în premieră mondială tehnologia FastKast, ce permite modelarea materialelor din PVC şi poliuretan termoplastic în straturi cu grosime de doar un milimetru

“Noua tehnologie pe care o prezentăm odată cu inaugurarea oficială a fabricii noastre de la Balş a fost concepută şi dezvoltată intern de către firma noastră, iar România este prima care foloseşte acest proces inovator”, a declarat preşedintele IAC Group şi, totodată, al consiliului de administraţie al firmei, James Kamsickas, prezent la eveniment. Reprezentanţii companiei străine au ocolit însă ca să precizeze care este salariul mediu în fabrică.

Preşedintele C.J. Olt promite “marea cu sarea” înainte de alegeri

Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, a afirmat că oraşul Balş are o mare problemă în ce priveşte infrastructura: “Personal, îmi iau angajamentul de a reuşi să duc la bun sfârşit proiectul de amenajare a centurii ocolitoare a oraşului Balş sau a Drumului Expres Craiova-Piteşti. Fără una dintre aceste lucrări există un risc foarte mare ca localitate să fie blocată pe viitor din cauza traficului rutier extrem de intens”. Precizăm că, în acest moment, numai fabrica luxemburgheză de la Balş dă de lucru zilnic la 25 de tiruri care ies pe poarta unităţii cu produse cu destinaţia Craiova.

În cadrul fabricii IAC de la Balş este folosită în premieră mondială tehnologia FastKast, ce permite modelarea materialelor din PVC şi poliuretan termoplastic în straturi cu grosime de doar un milimetru

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

În cadrul firmei de la Balş lucrează la acest moment 262 de persoane, planurile preconizând, în funcţie de derularea afacerii, atingerea unui număr de aproape 500 de muncitori, inclusiv personal Tesa. Valoarea investiţiei se ridică la circa 40 de milioane de euro.

IAC colaborează deja cu universităţile şi şcolile tehnice din regiune pentru a dezvolta împreună programe de studiu şi de formare în vederea educării forţei de muncă şi a dezvoltării aptitudinilor comerciale şi tehnice în zonă. De precizat că investiţia de la Balş trebuia să beneficieze de un ajutor financiar din partea statului roman de17 milioane de euro, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Compania IAC îşi desfăşoară activitatea în cadrul a 76 de unităţi de producţie localizate în 16 ţări, având în total aproximativ 24.000 de angajaţi. IAC este o companie luxemburgheză specializată în componente interioare auto şi unul dintre principalii furnizori ai Ford pe plan mondial.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite