FOTO  Bercea Mondialu’ s-a conformat: şi-a dărâmat căsoiul ilegal din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din imensul căsoi ilegal al lui Bercea din Slatina a mai rămas doar o grămadă de moloz pe măsura imobilului (foto medalion - vila înainte de demolare)
Din imensul căsoi ilegal al lui Bercea din Slatina a mai rămas doar o grămadă de moloz pe măsura imobilului (foto medalion - vila înainte de demolare)

Aflat în închisoare după ce a fost condamnat la şapte ani şi şase luni pentru tentativă de omor asupra unui nepot, Bercea Mondialu’(pe numele său adevărat Sandu Anghel, n.a.) şi-a pus la pământ cel mai mare imobil ridicat în judeţul Olt - la Slatina, pe strada Piteşti. Astăzi - 3 august, au expirat cele 30 de zile pe care le avea la dispoziţie pentru a-şi demola singur clădirea. Iar interlopul s-a conformat: la faţa locului

După ce, în luna decembrie 2011, Primăria Slatina intra cu utilajele grele peste una dintre vilele ridicate ilegal în municipiul Slatina de către Bercea Mondialu’ deoarece acesta refuzase să şi-o dărâme singur, interlopul şi-a dărâmat acum – din proprie iniţiativă, de data aceasta – un alt imobil ridicat ilegal în acelaşi oraş. Este vorba despre o clădire ridicată pe o suprafaţă de 1.400 mp vizavi de un hypermarket Dedeman, lângă restaurantul “Roky”, şi la nici o sută de metri de imobilul demolat în decembrie anul trecut de municipalitate.

Vilocul din Slatina era printre puţinele deţinute de Bercea şi în acte (foto feb. 2012)

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Deşi se află încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, Bercea nu a mai stat pe gânduri şi şi-a pus rudele să dărâme căsoiul ridicat la Slatina cu actele unei alte case de dimensiuni mai mici. Interlopul a avut la dispoziţie 30 de zile după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins exact în urmă cu o lună (pe 3 iulie, n.a.) recursul formulat de avocaţii acestuia în ce priveşte anularea unei sentinţe a Tribunalului Olt şi Judecătoriei Slatina privind demolarea casei în cauză construită ilegal de Bercea în municipiu. Astăzi, la faţa locului, operaţiunile pentru transportarea molozului rămas de pe urma dărâmării căsoiului imens erau în plină derulare.

Bercea mai deţine 13 imobile în Slatina

Pentru că şi-a demolat singur clădirea, Bercea şi-a făcut o mare “favoare” şi a scăpat astfel de o serie de cheltuieli semnificative deoarece, în caz contrar, ar fi fost nevoit să suporte din buzunarul propriu toate cheltuielile municipalităţii pentru demolarea imobilului în cauză.

“Sandu Anghel a avut la dispoziţie 30 de zile, termen stabilit de instanţa Curţii de Apel Craiova la începutul lunii iulie, pentru a-şi demola singur, prin mijloace proprii, imobilul în cauză din municipiul Slatina ridicat ilegal. Din câte am văzut şi noi, domnia sa a înţeles până la urmă că legea trebuie respectată şi a luat măsuri pentru a o demola singur, desigur - cu ajutorul rudelor deoarece dumnealui se află la închisoare. Pentru că s-a conformat, nu va mai fi nevoie de intervenţia noastră. Aşteptăm acum ca terenul să fie curăţat complet de molozul de la faţa locului pentru a considera cazul <<închis>>”, a declarat secretarul Primăriei Slatina, Mihai Idita.

Căsoiul de pe strada Piteşti - demolat acum, a fost cel mai mare ridicat de Bercea în județ prin suprafața pe care o ocupa – 1.400 mp. Spre deosebire de tactica adoptată în cazul multor alte imobile similare, Bercea a preferat să fie el trecut proprietar pe vilocul imens ridicat vizavi de sediul Utalim şi nu a apelat la intermediari.

Interlopul mai deţine 13 imobile în Slatina, dar are proprietăţi şi în oraşul natal Drăgăneşti-Olt, majoritatea figurând pe numele unor interpuşi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite