Fostul prefect de Olt, Cătălin Rotea, a ratat examenul pentru a deveni avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre candidaţii din judeţul Olt care s-au înscris în acest an pentru a susţine examenul de a deveni avocat nu au reuşit să treacă de proba scrisă şi să intre, astfel, în acest cerc select şi respectat. Printre aceştia se află şi fostul prefect al judeţului, Cătălin Rotea.

Uniunea Naţională a Barourilor din România a publicat, duminică – 21 septembrie, lista cu rezultatele candidaţilor la examenul de primire în profesia de avocat. Din judeţul Olt, dintre cei 32 de candidaţi pentru avocaţi stagiari ce trecuseră de prima probă – cea a dosarelor, s-au prezentat la examenul propriu-zis 28, iar, dintre aceştia, niciunul nu a reuşit să obţină peste 70 de puncte şi să fie, astfel, declarat admis. Nici candidaţii care au susţinut examenul pentru avocaţi definitivi, trei la număr, nu au reuşit să facă mare lucru.

Candidaţii au susţinut o singură probă pentru a intra în Barou, şi nu mai multe, ca până acum. Este vorba despre un test grilă cu 100 de întrebări la cinci materii (Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal), pentru care punctajul de promovare a fost de minimum 70 de puncte, cu condiţia să cumuleze şi punctajul minim pentru fiecare disciplină de examen.

Printre cei care au ratat examenul se numără şi fostul prefect al judeţului, Cătălin Rotea, care, deşi a reuşit să treacă de proba dosarelor şi avea, deci, dreptul să susţină examenul derulat pe 15 septembrie, nu s-a mai prezentat. Explicaţia este cât se poate de simplă în cazul său şi lesne de anticipat după ce, exact la data când ar fi trebuit să susţină proba scrisă, el îşi intra în atribuţiile unui nou job: director de cabinet al lui Darius Vâlcov, fost senator PSD de Olt (via PDL), care a fost numit ministru delegat al Bugetului la finele lunii trecute. Dealtfel, Rotea nu s-a sfiit să recunoască că acesta a fost motivul pentru care a decis să nu se mai prezinte la examen, deşi se pregătise în acest sens.

„Exact în ziua în care s-a desfăşurat proba scrisă a examenului pentru a fi admis în Barou ca avocat, eu îmi începeam noul serviciu la Bucureşti ca director de cabinet al ministrului Vâlcov (Darius Vâlcov, n.a.). Deci, nu am avut timp să le împac pe toate şi a trebuit să aleg, deşi mă pregătisem pentru examen”, a precizat fostul oficial guvernamental de la Olt.

Lista cu rezultatele pentru avocaţi stagiari

Lista cu rezultatele pentru avocaţi definitivi

Cătălin Rotea a fost prefect al judeţului Olt în perioada septembrie 2013 – martie a.c. fiind susţinut de PNL, partid al cărui membru a fost până în urmă cu o săptămână, când a primit oferta de nerefuzat amintită mai sus de la fostul său oponent politic, Darius Vâlcov – actual membru PSD, fost lider al PDL Olt. Rotea a fost, la momentul numirii sale ca prefect din partea PNL – în septembrie anul trecut, cel mai tânăr prefect din ţară până la acel moment: avea 29 de ani. De asemenea, tot datorită faptului că a fost membru PNL, el a ocupat funcţia de şef al Gărzii de Mediu Olt, fiind, anterior, şi consilier judeţean PNL. În luna mai a.c., Rotea a candidat la alegerile pentru Parlamentul European din partea PNL.
 

Mai puteţi citi:

VIDEO  Cel mai tânăr prefect din ţară pus la Olt, Cătălin Rotea, şi-a făcut bilanţul după revocarea comandată de Ponta

USD a declanşat marea epurare: prefectul de Olt dat de PNL, demis

FOTO  Cel mai tânăr prefect din ţară a fost înscăunat la Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite