Firma care deszăpezeşte drumul de la Voineasa, unde dimineaţă un microbuz s-a răsturnat, a fost amendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prestatorul de servicii a fost amendat pentru că nu a curăţat drumul FOTO: ISU Olt
Prestatorul de servicii a fost amendat pentru că nu a curăţat drumul FOTO: ISU Olt

Consecinţe pentru firma care a câştigat contractul de deszăpezire pentru drumurile din zona Balş, după ce, dimineaţă, un microbuz care transporta 15 elevi de la Voineasa la Balş s-a răsturnat.

Poliţiştii care au cercetat împrejurările producerii accidentului rutier de azi-dimineaţă, din comuna Voineasa, judeţul Olt, au concluzionat că totul s-a întâmplat pentru că drumul era acoperit de zăpadă.

Şoferul, un bărbat de 43 de ani, din Voineasa, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că acesta nu consumase băuturi alcoolice. De asemenea, microbuzul era echipat cu anvelope de iarnă şi a fost respectată şi capacitatea autovehiculului, neexistând călători fără loc pe scaun. Din cauza zăpezii de pe carosabil maşina a derapat, lovindu-se de un cap de pod. Microbuzul s-a răsturnat iar trei tinere, de 15 şi 16 ani, au ajuns la spital.

 În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar firma care s-a angajat prin contract cu CJ Olt să deszăpezească drumul, S.C. Panadria S.R.L., a fost amendată cu 5.000 lei, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, cms. şef Claudia Radu.

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt, Cornel Motoi, s-a arătat surprins de sancţiune.  „Să demonstreze că n-a fost drumul curăţat! Eu nu-nţeleg raţionamentul ăsta. La doi centimetri zăpadă n-ai cum să deszăpezeşti. Nu ştiu exact de ce este vorba, n-am fost informat, dar eu pot să vă spun că n-a fost zăpadă de acţionat cu utilajele. Nu a fost pollei, nu a fost îngheţ, zăpada a avut 2-3 centimetri.„, a declarat acesta.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite