Filme 3D la cinematograful din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local a aprobat schimbarea proiecţiei de la sălile de cinema din Complexul Cultural Eugen Ionescu din 2D în 3D . Investiţia a fost suplimentată cu 1 184 000 de lei, ajungând astfel de la 2,5 milioane de euro.

În urmă cu trei ani când au fost proiectate cele două săli de cinematograf, proiecţia 2D cu rolă de film era cea mai bună soluţie, dar între timp tehnologia a evaluat, iar acumj publicul cere proievţii 3D. Centrul Cultural Eugen Ionescu va fi o clădire futuristă, unică în ţară şi va fi un model pentru viitoarele construcţii. Două săli de cinema 3D cu câte 50 de locuri fiecare, o sală de teatru cu 150-200 de locuri care se poate modifica în funcţie de evenimentul care se va desfăşura acolo, o cafenea, dar şi locuri de cazare pentru artişti, toate aceste la va adăposti construcţia de 1 400 metri pătraţi. Lucrările au început anul trecut, iar autorităţile promit în din noiembrie slătinenii vor putea veni la teatru şi la cinema. „Conform graficului lucrării, am impus constructorului ca la 30 octombrie să finalizeze lucrările. Dacă nu va termina până atunci, va fi penalizat cu 25 % din valoarea lucrării”, a explicat Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina.

Prima clădire din ţară care are atenuator de vibraţii


Arhitectul bucureştean care a conceput proiectul spune că această clădire este unică în ţară. „A fost concepută ca să onoreze numele eminenţei sale, Eugen Ionescu, va avea un design special. Finisajele vor fi deosebite şi vor asigura acustica necesară. Sunt suprafeţe fonoabsorbante. Am făcut calcule acustice pentru ca audiţia să fie optimă. Este prima clădire din ţară care are atenuator de vibraţii”, a explicat arhitectul Dan Agent.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite