Evaziune de peste 12 miliarde lei vechi descoperită la Primăria Scărişoara-Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiune de amploare derulată de mascaţii din cadrul Poliţiei Olt şi procurori DIICOT miercuri dimineaţă pe raza judeţului. Oamenii legii au făcut descinderi în localităţile Drăgăneşti-Olt şi Scărişoara, de unde au ridicat mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals. Printre persoanele ridicate se află doi angajaţi ai Primăriei Scărişoara, reţinuţi pentru o “gaură” de 12 miliarde lei vechi bugetului local.

În afară de cei anterior menţionaţi a fi participat la acţiunea de miercuri dimineaţă, respectiv mascaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt şi procurori ai DIICOT Craiova, au mai fost angrenaţi şi efective ale Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate al IPJ  Olt. Aceştia au ridicat, de la mai multe locaţii din oraşul Drăgăneşti-Olt şi comuna Scărişoara, nu mai puţin de zece persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals.

Printre cei luaţi pe sus de către oamenii legii s-au aflat Panait Mihăilescu, fost contabil al primăriei Scărişoara, şi casiera Cornelia Dănciulescu, angajată actuală a aceleiaşi instituţii bugetare. Anchetatorii îi acuză pe cei doi că ar fi falsificat semnătura primarului din localitate, Marin Călin, în scopul de a face plăţi către anumite firme din Caracal, Corabia şi Drăgăneşti-Olt pentru mărfuri şi servicii inexistente. La acest moment, anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu cifrat la peste 12 miliarde lei vechi.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite