Evaluarea Naţională 2022 Olt. Judeţul rămâne cu un singur 10. Repartizarea computerizată la licee va fi în 14 iulie

0
0
Foto Theodora Truscă
Foto Theodora Truscă

Numărul mediilor de 10 la Evaluarea Naţională 2022 nu a crescut în judeţul Olt, în ciuda numărului mare de contestaţii depuse şi a faptului că foarte mulţi candidaţi au fost la cîteva sutimi de media maximă.

Ministerul Educaţiei a dat publicităţii, joi, 30 iunie 2022, rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2022. 

Conform acestora, numărul mediilor de 10, în Olt, a rămas neschimbat, o singură elevă, de la şcoala din localitatea Tia-Mare, reuşind această performanţă. 

Nu a crescut foarte mult nici numărul celor care, în urma contestaţiilor, să înregistreze medii peste 5, ponderea acestor medii crescând la nivel judeţean de la 78,5% la 78,7%.

În judeţul Olt au fost contestate 6,45% dintre note. Din cele 351 contestaţii depuse, 214 au fost la Limba şi Literatura Română şi 137 la Matematică. În cele mai multe situaţii elevii au primit note mai mari după reevaluarea lucrărilor: în 246 cazuri nota s-a mărit, în 73 cazuri nota s-a micşorat, în celelalte cazuri (32) nota rămânând neschimbată.

Emoţiile elevilor nu s-au încheiat, repartizarea computerizată fiind un alt pas important pe care copiii şi părinţii îl au de trecut. 

Pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională, dar şi pe baza rezultatelor din anii de gimnaziu, elevii se vor înscrie la liceul dorit sau la cel la care consideră că au cele mai mari şanse de admitere.

„Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 - 11 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 - 2023, va avea loc în data de 14 iulie“, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Eleva de 10 la Evaluarea Naţională în Olt a reprezentat judeţul, doi ani la rând, la Olimpiada Satelor. „A fost mai uşor decât mă aşteptam“

Judeţul cu cea mai slabă prezenţă la Evaluarea Naţională. Sunt şcoli cu absenţă de 100%. „Merg, probabil, la profesională“

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite