Eleva de 10 la Evaluarea Naţională în Olt a reprezentat judeţul, doi ani la rând, la Olimpiada Satelor. „A fost mai uşor decât mă aşteptam“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Irina Răduţ FOTO: arhiva personală
Cristiana Irina Răduţ FOTO: arhiva personală

Singura medie de 10 la Evaluarea Naţională 2022 a fost obţinută în judeţul Olt de o elevă dintr-o şcoală de ţară. Cristiana a participat la mai multe concursuri naţionale.

Cristiana Irina Răduţ este eleva cu 10 absolut din judeţul Olt. A absolvit Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu“ Tia-Mare, iar înainte de pandemie a reprezentat judeţul, doi ani la rând, la „Olimpiada Satelor“, un important concurs de Matematică dedicat elevilor din mediul rural, în clasa a VI-a concursul, faza naţională, nemaiputând fi organizat.

Rezultatul fetei nu a luat pe nimeni prin surprindere. „Este o fată extraordinară, care a avut rezultate bune la toate concursurile la care a fost, de la Română şi Matematică. E un copil într-adevăr deosebit. Către Matematică are înclinaţii, e pasionată, dar excelează la tot. E foarte ambiţioasă şi excelează la toate, va merge către Matematică-Informatică“, a spus despre Cristiana directorul şcolii, Eremia Nicolaescu.

Şi părinţii elevei sunt în culmea fericirii, hotărând pe loc, la auzul veştii, să-i răsplătească efortul cu un cadou, un telefon performant. Cristiana nu l-a cerut, e prea modestă, a spus tatăl fetei, pentru „Adevărul“. 

„Mai  mult ne bucurăm noi, părinţii. Şi profesorii ei se bucură... Ştiam că e fată extraordinară, este o fată care îşi urmează calea ei. E mai serioasă, modestă, ea nu cere“, a dezvăluit tatăl.

„Mi-a plăcut să simt că sunt în pas cu ceilalţi“

Cristiana a spus că nu şi-a făcut planuri pentru această vacanţă, dar că se va bucura, cu siguranţă, de compania prietenilor şi va citi, pentru că, pe lângă Matematică, lectura este o altă pasiune. I-am cerut să le facă o recomandare adolescenţilor, iar Cristiana s-a oprit la „Mândrie şi prejudecată“, menţionând cartea drept una dintre cele care i-au deschis pofta de lectură.

Cât despre examenul de curând încheiat, eleva spune că nu a fost deloc dificil.

„A fost mai uşor decât mă aşteptam, mai ales la Română. La Matematică a fost destul de bine, dar tot mai uşoare subiectele decât testul de antrenament“, a spus eleva, pentru „Adevărul“. Cristiana a participat, în anii de şcoală primară şi gimnaziu, la mai multe concursuri.  „Mi-a plăcut să simt că sunt în pas cu ceilalţi“, a motivat adolescenta. 

Olimpiada Satelor a fost concursul care i-a lăsat cele mai plăcute amintiri. Cel mai probabil Cristiana Irina Răduţ se va înscrie la Liceul Teoretic „A.I. Cuza“ din Corabia, la profilul Matematică-Informatică.

La Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu“ Tia-Mare, de unde a venit singura medie de 10 înregistrată la nivelul judeţului, au fost înscrişi în examen 31 elevi. Un alt elev al şcolii a înregistrat media 9,90 (având 10 la Limba Română şi 9,80 la Matematică), alte două medii fiind în intervalul 9,00 – 9,50 (9,12 şi, respectiv, 9,50), în timp ce la aceeaşi şcoală şase elevi au obţinut medii mai mici de 5.

În judeţul Olt, 78,48% dintre elevi au obţinut medii peste 5, rezultatul fiind peste cel de anul trecut, însă în continuare sub media naţională.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Rezultate Evaluarea Naţională Olt. O singură medie de 10

Evaluarea Naţională 2021. Cinci medii de 10 în Olt. Rata de promovare este 74,44% în judeţ


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite