Elev supertalentat din Olt, primul la admiterea la Colegiul Militar Craiova. La 10 ani voia să fie astrofizician

0
Publicat:
Ultima actualizare:
admitere colegiul militar craiova - foto facebook colegiul militar craiova

Elevul Andrei Robert Vlad, absolvent al unei şcoli din Olt, a fost admis cu cea mai mare medie la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Oltul se situează pe locul II în top-ul judeţelor care au trimis cei mai mulţi elevi la colegiul din judeţul vecin.

La Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova au fost admişi 120 de elevi, dintre care 37 sunt fete, anunţă reprezentanţii instituţiei de învăţământ. Cea mai mare medie a obţinut-o slătineanul Robert Andrei Vlad, admis cu 9,97. 

Tânărul este absolvent al gimnaziului Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, la Evaluarea Naţională obţinând media 9.90. Nu este, însă, prima performanţă pentru el, încă din clasele mici fiind multiplu premiat la concursurile şcolare şi extraşcolare. 

Printre performanţe se numără un loc II la Olimpiada Naţională de Robotică, alături de alţi doi colegi de echipaj. A strălucit de mic la Matematică, Informatică, Limba română, Dans sportiv etc.

Supertalentatul din Olt are 33 de medalii la română, matematică şi dans

Listele privind situaţia admiterii computerizate  la colegiul din Craiova cuprind 185 candidaţi, printre cei respinşi numărându-se de asemenea elevi din judeţul Olt.

La admitere s-au prezentat elevi din 31 judeţe, în lista finală a celor care se vor pregăti în următorii patru ani de liceu pentru cariera militară fiind 16 admişi din judeţul Olt, performanţă depăşită doar de Dolj, care are 22. Mulţi absolvenţi de gimnaziu din Olt, admişi la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova, vin de la şcoli gimnaziale din mediul rural.

„La Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova au fost admişi 120 de elevi, dintre care 37 sunt fete. Mediile de admitere sunt cuprinse între 9.97 şi 7.63.

Cea mai mare medie de admitere a fost obţinută de elevul Vlad Andrei Robert de la Colegiul Naţional ,,Ion Minulescu" din Slatina, judeţul Olt, iar la fete media cea mai mare este 9.92 şi a fost obţinută de Andronie Raluca Elena de la Şcoala Gimnazială Şovarna din judeţul Mehedinti.

.

Repartizarea pe judeţe a candidaţilor declaraţi admis este următoarea: câte 1 elev din judeţele Arad, Bistriţa Năsăud, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Maramureş, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Timiş şi Vaslui, 2 din judeţele Alba, Botoşani, Braşov, Cluj şi Ilfov, 3 din judeţele Giurgiu, Prahova şi Vâlcea, 4 din Bacău, Dâmboviţa, Hunedoara şi Suceava, câte 5 din judeţele Gorj şi Mehedinţi, 6 elevi sunt din judeţul Teleorman, 8 din municipiul Bucureşti, 12 din judeţul Argeş, 16 din judeţul Olt şi 22 elevi din judeţul Dolj.

Cu toţii şi-au confirmat locul obţinut prin concurs şi îi aşteptăm cu drag la Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova la deschiderea anului şcolar 2021 – 2022“, au anunţat reprezentanţii colegiului, pe pagina de Facebook.

Procedura de admitere la unităţile de învăţământ cu profil militar a început încă din luna ianuarie, pentru liceu fiind anunţate 600 locuri vacante, în cinci colegii de profil din ţară (câte 120 fiecare colegiu). Înscrierile s-au realizat până în 5 martie, iar selecţia candidaţilor a avut loc în aprilie, media de la Evaluarea Naţională intrând de asemenea în calculul mediei de admitere.

Vă recomandăm şi:

 

Campioni la robotică, o performanţă extraordinară făcută doar din pasiune. Povestea celor şase copii deosebiţi din Slatina

Tineretul fără viitor al României. Elevii care intră în liceu cu medii de 1,98 sau 2,21 obţinute la Capacitate

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite