Directori decişi în cancelarie în zeci de şcoli din Olt. Şefa IŞJ: „Este posibil să avem încă un concurs“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au fost scoase la concurs 207 posturi de director şi director adjunct în şcolile din Olt, la finalul probelor doar 120 de candidaţi au fost admişi. Pentru posturile de director neocupate prin concurs se vor face propuneri în consiliile profesorale.

Concursul pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în şcolile din judeţ s-a încheiat, însă la finalul acestuia au fost declaraţi admişi doar 120 de candidaţi (pentru 169 posturi de director şi 38 de director adjunct). În 85 de şcoli decizia privind persoanele desemnate să conducă unitatea de învăţământ se va lua, din acest motiv, în cancelarie, prin consultarea corpului profesoral, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, prof. Felicia Man.

Dacă vestea proastă este că aproape 100 de candidaţi n-au promovat concursul, sau nici măcar nu s-au mai prezentat, vestea bună este că, dacă îşi doresc, pot încerca din nou, pentru că sunt semnale că un nou concurs va fi organizat în perioada următoare.  „Este posibil să avem încă un concurs. Noi ne dorim acest lucru. Sperăm ca prin concurs să ocupăm toate posturile“, a spus şefa IŞJ Olt, într-o conferinţă de presă organizată la finele săptămânii trecute.

Directorii care nu au promovat concursul nu mai pot ocupa funcţia

Garda ar urma să se schimbe în şcoli, cel mai probabil, în vacanţa intersemestrială. Directorii aflaţi în funcţie care au promovat concursul vor fi siguri pe post pentru următorii patru ani, însă cei care au picat probele, sau nici măcar nu s-au prezentat la concurs, vor fi înlocuiţi din funcţie. Aceasta este situaţia în peste 80 de şcoli, în aceste cazuri urmând să se desfăşoare consultări în consiliile profesorale.

Trei vor fi condiţiile principale pe care viitorii ocupanţi ai posturilor trebuie să le îndeplinească, a anunţat inspectorul şcolar general Felicia Man, şi anume: să fie profesor titular, să aibă cel puţin gradul didactic II şi să fie membru al Corpului Naţional al Experţilor în Management Educaţional. De la primele două condiţii nu se va abdica indiferent de situaţie, a menţionat prof. Man, chiar dacă va fi nevoie să se apeleze la profesori din afara respectivelor unităţi de învăţământ.

Cât despre concurs, sunt posturi pentru care nu s-a prezentat niciun candidat, sunt posturi pentru care niciun candidat înscris nu a reuşit să promoveze (ex. Colegiul Economic „P.S. Aurelian“ Slatina, Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ Caracal, menţionate de şefa IŞJ Olt), dar şi posturi pentru care mai mulţi candidaţi au fost declaraţi admişi, urmând să ocupe funcţia candidatul cu cel mai mare punctaj.

„Sunt directori cu multă vechime care au toată aprecierea noastră şi care au avut ceva probleme la concurs. (...) Eu le-am transmis mesajul meu de susţinere şi le-am recomandat să-şi pună la punct toate acele lucruri pentru care au fost depunctaţi“, a mai spus prof. Man, menţionând că au fost cazuri în care candidaţii au făcut cu documente dovada absolvirii anumitor cursuri sau existenţa anumitor diplome pe care, însă, nu le-au înregistrat în platformă, fiind astfel depunctaţi la CV. Pentru aceştia, dar şi pentru alţi doritori, un viitor concurs ar putea rezolva problema.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite