Cum au dispărut accidentele rutiere grave din „curbele morţii“. Poliţiştii cer sensuri giratorii în intersecţiile de pe cel mai aglomerat drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curba în care în luna aprilie 2017 cinci persoane şi-au pierdut viaţa într-un singur accident rutier nu se mai produc evenimente grave, spun poliţiştii, care cer investiţii şi în intersecţiile de pe DN 65 -E 574.

Investiţiile cerute ani de-a rândul de poliţişti şi realizate, în cele din urmă, în ultimul an pe DN 65 - E 574, în judeţul Olt, în curbele periculoase aflate pe acest drum, şi-au dovedit din plin eficienţa. În „curbele morţii“, în care s-au montat separatoare de sens, nu s-a mai produs niciun eveniment rutier grav, au spus astăzi reprezentanţii IPJ Olt, prezentând statistica pentru primele patru  luni ale anului. Aceste separatoare au fost cerute de poliţişti, dar s-a intervenit şi la nivel politic, senatorul PNL Siminica Mirea rostind de la tribuna Parlamentului mai multe interpelări pe această temă.

Deşi numărul accidentelor rutiere grave petrecute în judeţul Olt a crescut cu 12 faţă de perioada similară a anului trecut, înregistrându-se 54 astfel de evenimente, numărul decedaţilor a scăzut cu patru persoane, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2018 pierzându-şi viaţa în accidente rutiere doi pietoni, un biciclist şi şapte şoferi şi pasageri în autovehicule implicate în accidente rutiere grave. Principalele trei cauze, spun poliţiştii rutieri, care au stat la baza producerii accidentelor rutiere grave înregistrate în acest an sunt: indisciplina pietonilor, indisciplina bicicliştilor şi alcoolul consumat de conducătorii auto înainte de a urca la volan, având în vedere aceste constatări intensificându-se şi acţiunile de control cu această tematică.

Niciun accident grav nu s-a mai înregistrat, în schimb, în zonele în care s-au montat separatoare de sens, pentru a creşte şi mai mult siguranţa pe cel mai important drum care traversează judeţul fiind, în schimb, nevoie şi de alte investiţii ale Companiei Naţionale de Drumuri. Astfel, a declarat adjunctul şefului IPJ Olt, cms. Cristian Bădiţă, s-a solicitat amenajarea intersecţiile mari de pe DN 65, respectiv Bobiceşti, Valea Mare, Jitaru şi Optaşi astfel încât să se permită circulaţia în sens giratoriu, o astfel de investiţie fiind realizată deocamdată doar  la intersecţia DN 65 cu DN 64, la Găneasa.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite