Criminalul sportivului Cristi Gălbenuşe vrea în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Gulie, suspectul principal al uciderii unui fost membru al lotului naţional de lupte în noaptea de 10/11 iulie a.c., în incinta unui pub din municipiul Slatina, vrea să fie eliberat din spatele gratiilor, unde se află de aproape cinci luni, şi să fie judecat în stare de libertate. Acestea au fost doleanţele sale în faţa instanţei Tribunalului Olt luni – 15 decembrie, când a apărut în boxa acuzaţilor împreună cu doi complici.

Unul dintre cele mai mediatizate procese din judeţul Olt şi-a consumat, luni – 15 decembrie, cea mai importantă etapă din lungul şir al procedurilor impuse de legislaţie: audierea inculpaţilor. Este vorba despre Florian Gulie (25 de ani), originar din Slatina, acuzat de omor calificat asupra lui Cristian Mihăiţă Gălbenuşe (25 ani), implicat în acest dosar alături de doi fraţi, Nelu Ilie Ciucă şi Robert Marian Ciucă, acuzaţi de complicitate la tentativă de omor. De la termenul următor se va demara audierea martorilor, deloc puţini la număr.

Punctul culminant al înfăţişării de luni a fost reprezentat de declaraţia inculpatului principal, Florian Gulie, care a solicitat instanţei să fie eliberat din spatele gratiilor, unde se află de aproape cinci luni, şi să fie cercetat în stare de libertate, aceasta în ciuda caracterului violent al faptei de care este acuzat.

“Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu victima, nu am vrut să îl omor. A fost autoapărare. Vreau să fiu judecat în libertate ca să mă tratez. Eu nu mai sunt un om întreg de atunci când s-a întâmplat totul: am stat o lună în comă, am suferit o lovitură grea la cap. În închisoare nu primesc tratamentul medical care îmi trebuie pentru lovitura primită. În plus, toată lumea mă urăşte după ce s-a aflat pentru ce sunt acolo (la închisoare, n.r.). Trebuie să urmez un tratament medical potrivit rănii mele”, a spus Gulie.

Apărătorul lui Gulie a motivat cererea clientului său prin faptul că acesta şi-ar fi recunoscut fapta de care este acuzat şi pentru că a spus că regretă întâmplarea. În plus, avocatul a mai afirmat că Gulie nu mai reprezintă un pericol social după atâtea luni petrecute după gratii, mai ales după rana pe care a suferit-o în noaptea tragediei. Procurorul de caz a contraatacat însă imediat afirmând că inculpatul a recunoscut doar parţial fapta comisă în sensul că el a pus crima pe seama autoapărării, nicidecum nu a recunoscut capul principal al acuzării: omor calificat.

Avocaţii celor doi complici au cerut şi ei ca cei doi fraţi - Nelu Ilie Ciucă şi Robert Marian Ciucă, cercetaţi pentru tulburarea liniştii publice şi complicitate la tentativă de omor comisă asupra unui alt tânăr (Iulian Naidin, n.r.) prezent la locul crimei în noaptea cu pricina, să fie eliberaţi din închisoare şi cercetaţi în stare de arest la domiciliu deoarece nu mai reprezintă un pericol social. Aceştia au fost, dealtfel, audiaţi pentru prima dată tot luni – 15 decembrie, ei povestind instanţei – dar şi celor prezenţi în sala de judecată (printre care s-au aflat şi rudele victimei) - modul cum s-a derulat tragedia din noaptea de 10/11 iulie ce a pus capăt vieţii sportivului Cristi Gălbenuşe. Declaraţiile celor doi fraţi menţionaţi au semănat aproape la indigo, ei afirmând că îi ştiau doar din vedere pe victimă şi pe inculpat, şi că totul s-ar fi întâmplat pentru că victima, Cristi Gălbenuşe, i-ar fi atacat pe toţi trei, plus încă un cunoscut - Dumitru Iulian Ionel zis "Oni" - fără ca ei să îl provoace cu ceva. Judecătorul cauzei, Gheorghe Biolan, se va pronunţa asupra cererilor inculpaţilor la un termen ce va fi comunicat în perioada următoare.

Ce pedeapsă riscă inculpatul

Reamintim că suspectul principal al crimei, Florian Gulie, este acuzat că, alături de un grup de şapte prieteni – dintre care doar doi au mai fost reţinuţi împreună cu el -, l-a înjunghiat pe Cristian Mihăiţă Gălbenuşe în incinta localului “Vintage” din Slatina în noaptea de 10/11 iulie a.c. Gulie este acuzat de către procurori de săvârşirea infracţiunilor de: omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv portul sau folosirea fără drept a unui cuţit. Ceilalţi doi complici, Nelu Ilie Ciucă şi Robert Marian Ciucă, sunt acuzaţi de complicitate la tentativă de omor comisă asupra unui alt tânăr (Iulian Naidin, n.r.) aflat în noaptea menţionată în barul unde s-a petrecut altercaţia, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Gulie se află după gratii de la puţin timp de la producerea tragediei, după ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile (în luna iulie – n.r.) chiar dacă, iniţial, şi el a fost rănit în încăierarea în care este cercetat. El s-a aflat internat sub pază la Spitalul nr. 1 din Craiova şi, imediat după ce a fost externat, a fost transferat şi internat în penitenciarul-spital Rahova din Bucureşti, de unde, ulterior, a fost mutat şi încarcerat la sediul Poliţiei Olt din Slatina. Victima acestuia, Cristian Gălbenuşe, a fost component al lotului naţional de juniori la box. Sportivul era căsătorit de puţin timp şi, de patru luni, avea un băieţel. Florian Gulie riscă să ajungă după gratii pentru cel puţin 20 de ani.


Vă mai recomandăm, pe aceeaşi temă:

VIDEO  Criminalul sportivului Cristi Gălbenuşe şi-a recunoscut fapta: „Îmi pare rău pentru ce am făcut”

FOTO  Sportivul ucis la Slatina, condus pe ultimul drum de sute de oameni

FOTO+VIDEO  Tatăl sportivului ucis la Slatina: Copilul meu s-a luptat având cuţitul în piept...

Sportiv de 24 de ani, ucis într-un bar din Slatina în urma unei încăierări 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite