FOTO  Sportivul ucis la Slatina, condus pe ultimul drum de sute de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Gălbenuşe a avut alături de el sute de prieteni şi chiar necunoscuţi  (FOTO: Mugurel Manea)
Cristi Gălbenuşe a avut alături de el sute de prieteni şi chiar necunoscuţi  (FOTO: Mugurel Manea)

Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, sportivul de nici 25 de ani ucis mişeleşte într-un bar din Slatina în noaptea de vineri spre sâmbătă de către un tânăr de aceeaşi vârstă, a fost condus, luni – 14 iulie, pe ultimul drum. Au ţinut să fie alături de el sute de prieteni, rude şi chiar necunoscuţi. Ceremonia religioasă de înmormântare a avut loc la Biserica “Sfântul Nicolae” din cartierul slătinean Clocociov.

Sute de persoane, majoritatea prieteni şi rude ale sportivului Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, au fost prezenţi alături de acesta pe ultimul său drum. Începând de la Biserica “Sfântul Nicolae” din cartierul slătinean Clocociov, unde a fost depus corpul său neînsufleţit în ultimele 24 de ore, toţi cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu au însoţit maşina în care se odihnea acesta.

Peste o sută de autoturisme au însoţit coloana mortuară, care, chiar şi cu ajutorul poliţiştilor scoşi în număr mare pe străzi pentru a dirija circulaţia rutieră, tot au mai îngreunat traficul p-ici, pe colo. Trecătorii aflaţi întâmplător sau nu pe traseul urmat de cortegiul funerar erau deja la curent cu ceea ce se întâmplase şi comentau în fel şi chip tragedia, majoritatea cerând să se facă dreptate.

“De-asta spun bine cei care zic să se reintroducă pedeapsa cu moartea pentru cei care iau o viaţă că nu se mai poate altfel! Munceşti o viaţă, încerci să-şi faci o familie şi vine un nenorocit şi te omoară! (…) Trebuie să se facă dreptate, trebuie să se schimbe legile că ajungem să nu mai ieşim de frică din case dacă stăm în continuare cu mâinile în sân”, comentau slătinenii în timp ce maşinile cu poza lui Cristi Gălbenuşe treceau pe lângă ei claxonând.

Vasile Gălbenuşe, tatăl sportivului, abia şi-a mai găsit cuvintele să vorbească despre cele întâmplate fiului său: “Copilul meu se cunoştea cu agresorul, dar nu erau prieteni. Conflicte au mai fost şi nu ştiu dacă în acestea a fost implicat şi criminalul băiatului meu. Au fost mai mulţi care mi-au atacat copilul cu cuţitele (…) Oricum, în noaptea respectivă, totul a fost bine pus la punct de atacator: copilul meu s-a dus împreună cu soţia lui la un suc şi apoi au venit şi ei (atacatorul şi prietenii săi, n.a.); au venit prima dată câţiva, au văzut că este copilul meu acolo şi şi-au chemat <<brigada>>. S-au înarmat cu arme albe, au venit şi s-a întâmplat nenorocirea. Procuratura am înţeles că ar avea în vedere să reţină opt inşi, dar eu am înţeles că au fost foarte mulţi înarmaţi: 14 – 16, că stăteau ascunşi, era întuneric... Ce gândesc eu acum, în calitate de părinte, nu pot să mă exprim, dar dacă vorbim pe lege consider că anchetatorii ar trebui să îşi facă datoria, să-i condamne pe vinovaţi atât cât trebuie, dar să ţină cont autorităţile că a fost o crimă premeditată, o crimă bine pusă la punct, nu a fost o întâmplare. Ei au venit decişi să-l omoare pe Cristi, mai ales el (atacatorul, n.a.) pentru că îl mai atenţionaseră şi în alte dăţi că-l vor omorî şi atunci au găsit prilejul şi au făcut-o”, a spus tatăl sportivului.

cristi galbenuse slatina

Alaiul funerar auto a circulat prin centrul oraşului, o oprire obligatorie fiind la sediul clubului din cartierul Zahana unde se antrena sportivul, fost membru al lotului naţional de juniori la box. Cristi făcuse recent cununia civilă cu aleasa inimii sale, Cătălina Elena, iar, de trei luni, devenise tătic al unui frumos băieţel, Erick Sorin Andrei, botezat de curând. Anul viitor, sportivul intenţiona să se căsătorească şi religios cu cea alături de care alesese să-şi împartă restul vieţii.

Reamintim că sportivul a fost înjunghiat mortal în noaptea de vineri spre sâmbătă în incinta barului Vintage din Slatina de un grup de rromi. În urma audierilor, anchetatorii l-au identificat pe autorul propriu-zis al crimei ca fiind Florin Răzvan Gulie (25 de ani), acesta fiind acum arestat (chiar dacă se află în spital) şi acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor pentru care riscă până la 20 ani închisoare.
 

Vă mai recomandăm:

Marş al tăcerii la Slatina în memoria sportivului Cristi Gălbenuşe

Ucigaşul sportivului de la Slatina, arestat preventiv pentru 30 de zile de pe patul de spital

Sportiv de 24 de ani, ucis într-un bar din Slatina în urma unei încăierări 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite