Creşte focarul de SARS-CoV-2 de la APIA, dar şi un altul, nefăcut public, la Poştă. „Ar fi pornit de la casieria colectoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 noi cazuri pozitive în ultimele 24 ore şi din ce în ce mai puţine date oficiale cu privire la focarele care continuă să apară.

Focarul de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură continuă să crească, alte trei cazuri fiind confirmate, astfel că numărul persoanelor testate pozitiv din instituţie au ajuns la cinci. Ultimele trei cazuri sunt în rândul colegilor celui de-al doilea angajat pozitiv, iar personalul din APIA se aşteaptă ca numărul să crească. „Există teamă. Doar cine nu s-a testat nu are. Sunt birouri pe acelaşi hol, ne întâlnim la baie...“, spun surse din rândul angajaţilor.

Pentru că autorităţile sanitare nu s-au grăbit să testeze în cadrul anchetei epidemiologice, şi alţi angajaţi se vor programa la cabinetele private care mai au locuri disponibile pentru testare, pentru că, spun aceştia, nu pot sta în incertitudine, aşteptând simptomele.

„Precizăm că în cursul următoarelor zile se va testa la cerere tot personalul care îşi desfăşoară activitatea la sediul instituţiei de pe strada Arcului, nr. 20, mai puţin persoanele care au fost testate oână în acest moment şi au avut rezultat negativ.Conducerea unităţii a luat măsua înştiinţării DSP Olt despre datele salariaţilor nou confirmaţi. de asemenea, aşa cum v-am confirmat anterior, pentru birorurile în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi angajaţi s-a luat măsua lucrurlui în ture“, a transmis conducerea APIA, printr-un comunicat. 

Un alt focar evoluează într-o clădire cu spaţii închiriate de pe strada Cireaşov. Este vorba de clădirea Comrem, în care funcţionează serviciul de coordonare a poştei rurale din judeţ, spaţiul în care acest serviciu îşi desfăşura în mod tradiţional activitatea, situat în zona Gară, fiind în reabilitare. Aici numărul cazurilor confirmate în rândul angajaţilor ar fi ajuns la nouă, însă sunt şi trei cazuri confirmate dintre rudele angajaţilor Poştei.

„Din câte am înţeles, ar fi pornit din casieria colectoare, posibil de la bani“, a declarat o sursă din cadrul Poştei Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite