Copilul de şase ani înecat la Osica de Jos, în continuare de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul micuţului este de negăsit la mai bine de 24 de ore de la producerea tragediei...
Corpul micuţului este de negăsit la mai bine de 24 de ore de la producerea tragediei...

Pompierii nu au reuşit să găsească nici pe parcursul ziulei de marţi – 2 aprilie, corpul micuţului de şase ani care, cu o zi înainte, pe raza comunei Osica de Jos, a căzut în apele Olteţului, un afluent al râului Olt, fără să mai iasă apoi la suprafaţă. Pompierii spun că nu vor înceta căutările până ce nu vor găsi cadavrul copilului.

Suspansul este la cote maxime în familia copilului care, din joacă, a căzut în apă de pe un izlaz aflat în preajma târgului săptămânal din comuna Osica de Jos din judeţul Olt. Pompierii acţionează la faţa locului cu o barcă pneumatică, o cange şi o ancoră, operaţiunile de căutare nefiind întrerupte decât pe parcursul nopţii.

“Noi am căutat corpul copilului şi în prima zi, adică luni, dar am continuat şi astăzi (marţi, 2 aprilie, n.a.), însă fără să avem noroc. Căutările ne sunt îngreunate şi din cauza adâncimii mari a apelor Olteţului în zona cu pricina, mai ales că, aşa cum se ştie, săptămâna trecută am avut acele ninsori ce au dus la creşterea volumului de apă, dar şi a debitului acesteia. Noi însă continuăm căutările în zona unde s-a întâmplat accidentul”, a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Reamintim că, luni – 1 aprilie, în jurul orelor 15.30, doi copii cu vârste între 6 şi 8 ani au căzut în apele Olteţului pe raza comunei Osica de Jos, în timp ce se jucau pe un izlaz. Unul dintre ei a reuşit să iasă din apă, dar cel mai mic nu a mai ajuns la mal fiind tras în adâncuri de curenţi. Copilul dispărut se afla în grija unei familii din localitate după ce fusese dat în plasament.

Căutările pompierilor au loc doar pe timpul zilei din cauza lipsei dotărilor necesare unei astfel de operaţiuni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite