Copilul cu multiple malformaţii născut la Spitalul Judeţean Slatina a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa cu multiple malformaţii născută în ultimele zile ale lunii trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina a murit la o unitate sanitară din Bucureşti, unde fusese transferată la începutul acestei luni pentru analize amănunţite. Decesul fetiţei a rezultat la finele săptămânii trecute, autopsia acesteia fiind efectuată luni – 16 decembrie.

Naşterea fetiţei cu numeroase malformaţii la maternitatea Spitalului Judeţean din Slatina a suscitat numeroase controverse şi acuzaţii de ambele părţi: familia bebeluşului, respectiv medicii care i-au monitorizat sarcina pe parcursul întregii perioade de nouă luni. Fetiţa s-a născut la termen în noaptea de 26/27 noiembrie, având o greutate de 2,190 kilograme. Mama acesteia - Mihaela Gherghina Călăraşu, de 18 ani, din comuna Mărunţei, a fost permanent asigurată de către mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean Slatina, şi nu numai, că evoluţia sarcinii este una normală şi că nu sunt probleme. 

Naşterea copilului i-a luat prin surprindere nu doar pe părinţii copilului, dar şi pe doctori, care şi-au pasat, ulterior, răspunderea de la unul, la altul. La naştere, fetiţa a prezentat numeroase malformaţii ale extremităţilor cefalice, de cutie toracică, ale membrelor şi suspiciune de malformaţii cardiace.

Pe data de 4 decembrie, conducerea Spitalului Judeţean Slatina a decis să transfere fetiţa la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti pentru efectuarea unor analize mai amănunţite asupra malformaţiilor. Doctorii ar fi trebuit să încerce să stabilească exact cât de grave sunt malformaţiile respective şi dacă fetiţa avea şanse să supravieţuiască acestora. Din păcate, la finele săptămânii trecute, copilul a decedat la spitalul bucureştean. Luni – 16 decembrie, medicii au efectuat autopsia pentru a stabili cu exactitate cauzele morţii. 

Părinţii micuţei încearcă acum să aducă acasă cadavrul acesteia pentru a o înmormânta creştineşte. Aceştia sunt însă decişi să nu lase situaţia să treacă neobservată, astfel că au depus deja reclamaţii la Colegiul Medicilor Olt şi la Ministerul Sănătăţii, reclamaţii unde îi reclamă pe doctorii ginecologi Minela Bolocan şi Ştefan Nedelea că au tratat cu superficialitate evoluţia sarcinii. De asemenea, o altă plângere ar urma să fie depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina pe numele unui alt doctor din Slatina, respectiv Victor Trăistaru, de la o policlinică privată.

Conducerea Spitalului Judeţean Slatina a efectuat o anchetă asupra acestui caz, anchetă pe care a şi finalizat-o fără mari surprize. “Noi am terminat ancheta şi am ajuns la concluzia că nu este vorba despre culpă medicală”, a declarat dr. Andrei Iordache, managerul spitalului slătinean.

Vă mai recomandăm din acelaşi ciclu:

FOTO VIDEO  Revoltător! Copil născut cu multiple malformaţii la Spitalul Judeţean Slatina. Familia acuză, medicii se scuză

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite