Video Colegiul din Olt cu zeci de olimpici naționali. „Pregătirea începe din vacanța de vară“ VIDEO
0Un colegiu din Slatina, județul Olt, are până la acest moment 67 elevi calificați la olimpiadele naționale, alți șapte elevi cu punctaje de calificare și speranțe ca acest număr să crească pe măsură ce se desfășoară etapele județene ale olimpiadelor rămase.
Performanța elevilor Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina(Olt) este cu adevărat una de excepție, la fazele județene participând 171 elevi, din 38 clase din totalul celor 43 clase de gimnaziu și liceu câte are unitatea de învățământ, fiind 65 profesori coordonatori și membri în comisiile de organizare și desfășurare.
La multe dintre discipline elevii de la „Ion Minulescu” au concurat între ei, până vineri, 29 martie 2024, rezultatele arătând astfel: 146 premii la etapa județeană, dintre acestea 40 fiind premiul I. 67 elevi sunt deja calificați la etapa naționnală, alți șapte au punctaj de calificare și aștepată să vadă dacă vor prinde la rândul lor loc în competiția națională, iar pentru șapte olimpiade faza județeană urmează să se susțină curând.
Cei mai mulți performeri sunt la Informatică - 37 elevi premiați la faza județeană, în cadrul a trei competiții, zece dintre aceștia câștigând locul 1. La Matematică au câștigat premii 21 elevi, cinci dintre ei ocupând locul 1 și calificându-se la etapa națională. La Limba și literatura română și Limba latină s-au obținut în total 32 premii județene, opt dintre acestea fiind locul I. La Limbi moderne - Franceză, Engleză, Germană - au fost 25 premii, la Științe (Fizică, Chimie, Biologie, Științele Pământului) - 12 premii, la Istorie, Geografie, Științe socio-umane și Educație Tehnologică - alte 20.
Elevii de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina au performanțe remarcabile și la Olimpiada Sportului Școlar, chiar dacă în competiție au intrat inclusiv cu sportivi și echipe de la liceul cu profil sportiv.
Șapte echipe și doi sportivi care practivă un sport individual vor reprezenta Colegiul Național „Ion Minulescu” la gimnaziu și alte șase echipe și trei sportivi se vor confrunta în fazele zonale și naționale rezervate elevilor de liceu.
Performanțe în sport sunt și la ciclul primar, unde trei echipe și un sportiv care concurează individual sunt calificați în fazele superioare ale competițiilor.
Directorul colegiului, profesorul de matematică Marius Perianu, a declarat că se așteaptă ca elevii care au performat la faza județeană să urce, mulți dintre ei, pe podiumul olimpiadelor naționale.
„Ne-am antrenat pentru așa ceva, de săptămâni și luni întregi, pentru că pregătirea olimpiadelor naționale nu începe niciodată în luna de dinainte, ci începe chiar de vara de dinainte de a începe anul școlar. Credem că avem elevi performanți la toate disciplinele, în toate ariile curriculare”, a spus Perianu.
Și elevii au confirmat că pentru performanță nu lucrează în salturi, ci dedică zilnic timp suplimentar, materia pentru olimpiadele școlare fiind cu mult mai dificilă decât ceea ce studiază la clasă.