Trei olimpici internaţionali la matematică vor aprinde iluminatul festiv, la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei elevi care au luat medalii de aur în acest an la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor fi prezenţi joi, la ora 18.00, în Piaţa Constituţiei, unde vor aprinde luminile din Târgul de Crăciun şi iluminatul festiv din oraş.

Primarul general al Capitalei și olimpicii la matematică FOTO: Facebook/Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei și olimpicii la matematică FOTO: Facebook/Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB, cu cei trei olimpici: Andrei Chiriţa, David Anghel şi Pavel Ciurea. Ei au fost însoţiţi de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, scrie Agerpres.

"Ceilalţi trei membri ai lotului de matematică, Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) şi Radu Lecoiu (medalie de argint) sunt de anul acesta studenţi la universităţi de prestigiu din afara ţării. Datorită lor, România a avut în 2023 cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internaţională de matematică. Cu un total de 208 puncte, România este pe primul loc în Europa şi pe locul 4 la nivel mondial. Este o onoare pentru Bucureşti că au acceptat să ne fie alături la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite