Cazul Caracal face „curăţenie“. Poliţistul implicat într-un dosar cercetat de DIICOT Olt a fost destituit, la patru luni de la descinderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
descinderi

Poliţistul cercetat de anchetatorii antidrog într-un dosar încă netrimis în judecată a fost destituit din poliţie, conform unui comunicat al IPJ Olt.

La mai bine de patru luni de la descinderile la membrii unei reţele de cămătari şi traficanţi de carne vie din Caracal, un poliţist cercetat în acel dosar a fost destituit din poliţie. Este vorba de agentul de poliţie Dan Dumitrescu, despre care existau informaţii încă din aprilie că este membru activ al reţelei investigate. Odată cu izbucnirea scandalului de la Caracal, referirile la poliţistul cercetat au continuat, şeful firmei de pază din Caracal solicitat chiar de adjunctul IPJ Olt Nicolae Alexe să sprijine cu informaţii în operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu, Remus Rădoi, readucând în discuţie ancheta eşuată, sugera acesta, a DIICOT Olt. Rădoi acuza că la poliţistul proaspăt destituit anchetatorii nu ar mai fi descins, invocându-se că nu au existat informaţii certe despre adresă. Despre acelaşi poliţist, Rădoi mai spunea că există mărturii în dosar că acesta consuma droguri de mare risc în compania martorilor din dosar.

Iată ce spun superiorii poliţistului, la patru luni de la descinderile de la Caracal:

„În urma parcurgerii procedurilor legale şi a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliţie.

Imagine indisponibilă

Poliţistul Dan Dumitrescu şi-a pierdut postul din poliţie FOTO: Facebook/ Dan Dumitrescu 

Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârşirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliţie în cauză, cercetare declanşată în urma apariţiei a unor informaţii cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către poliţişti din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la locuinţa lucrătorului de poliţie.“.

Dosarul la care se face referire în comunicat este încă în cercetare, conform ultimelor informaţii fiind preluat de la DIICOT Olt, în urma mai multor plângeri, la structura centrală. Interesant este faptul că, la câteva zile de la izbucnirea scandalului de la Caracal, întrebaţi despre soarta poliţistului cercetat în dosarul DIICOT, reprezentanţii structurii centrale a DIICOT menţionau că poliţistul ar fi avut doar calitatea de martor în dosar.

CITIŢI ŞI: Un poliţist de la Biroul Rutier Olt, membru activ al grupării de cămătărie şi proxenetism. A fost săltat de mascaţi

Ce au cercetat poliţiştii şi procurorii din Olt în dosarul în care Remus Rădoi îi acuză că au dat mâna cu infractorii. „M-au rugat frumos dacă pot să-i ajut“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite