Câţi ani de închisoare a primit poştaşul care a înscenat jaful a peste 200.000 lei, banii pentru plata pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşul va face închisoare. Sentinţa poate fi atacată FOTO. arhiva
Poştaşul va face închisoare. Sentinţa poate fi atacată FOTO. arhiva

La un an de când a fost „jefuit“,  poştaşul din Balş care a înscenat totul a fost condamnat în primă instanţă la închisoare cu executare.

Judecătoria Balş l-a condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pe poştaşul din Balş care în urmă cu un an a înscenat jaful în urma căruia complicii săi au fugit cu peste 200.000 lei. Cea mai mare sumă era reprezentantă de banii pensionarilor, poştaşul având în acele zile de livrat pensiile. Complicii şi-au recunoscut faptele, fiind deja condamnaţi, însă poştaşul a negat totul.

„Jaful“ a avut loc în 9 septembrie 2019, poştaşul acuzat de furt fiind „bătut“ de patru persoane necunoscute, care purtau cagule, şi luându-i geanta cu suma de 205.000 lei. Ulterior poliţiştii au descoperit că poştaşul Ilie Dobre a fost ajutat de  Marius Motoi, Florin Fieraru şi Ion Mirea, cei care au plecat cu banii şi care au şi fost condamnaţi, doi dintre ei la închisoare cu executare, un al treilea cu suspendare. Dobre a stat în arest preventiv până în luna martie a acestui an şi de atunci în arest la domiciliu.

„În temeiul art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b) şi c) Cod penal cu aplic. art. 35 Cod penal (două acte materiale) şi art. 77 alin. 1 lit. a) Cod penal, condamnă pe inculpatul Dobre Ilie la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cu executarea pedepsei în regim de detenţie“, au stabilit judecătorii bălşeni, totodată interzicându-i, prin aceeaşi sentinţă, şi drepturile de a fi ales în funcţii publice sau de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani după cea a executării pedepsei. Aceleaşi drepturi îi sunt interzise şi pe durata executării pedepsei. Totodată, poştaşul va trebui să despăgubească Poşta Română cu suma de 189.847 lei, şi dobânda legală calculată de la data 09.09.2019 până la data plăţii efective.

Atât Ilie Dobre, cât şi complicii săi au contestat soluţiile de condamnare la închisoare pronunţate în primă instanţă.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: Ce pedepse au primit bărbaţii care au înscenat furtul dintr-o maşină de Poştă. Peste 200.000 lei au dispărut toamna trecută

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite