Câte şcoli din Olt rămân în continuare în online. Nicio veste, încă, despre teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de copii rămân în continuare în online FOTO: Pixabay
Sute de copii rămân în continuare în online FOTO: Pixabay

Sute de copii din judeţul Olt în continuare vor rămâne în faţa calculatorului şi săptămâna viitoare, pentru că mai puţin de 60% din personal este vaccinat, iar rata îmbolnăvirilor depăşeşte 3 cazuri la 1.000 locuitori.

De patru ori mai puţine şcoli vor fi în online de la începutul săptămânii viitoare, modificarea intervenind datorită deciziei de a anula pragul de 60% personal vaccinat în şcolile din localităţile cu rată de îmbolnăvire mai mica de 3 cazuri la mia de locuitori. Astfel, în 20 de şcoli din cele 411 (şcoli cu personalitate juridică şiunităţi acre aparţin de acestea) de la nivelul judeţului se menţine opţiunea pentru online. Trei dintre acestea rămân în online nu pentru că nu s-a atins rata de vaccinare de 60% şi nici din cauza ratei îmbolnăvirilor, ci pentru că infrastructura nu permite, executându-se lucrări. 

Procedura de testare a elevilor în şcoli sau acasă. Document

Cât despre testele din salivă pentru testarea elevilor, inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, Victor Iacobescu, a precizat că nu s-a transmis un termen clar pentru momentul când acestea vor ajunge în şcoli. Conform declaraţiilor ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şcolile vor avea libertatea să decidă dacă efectuează aceste teste în şcoală sau le vor preda părinţilor.

Vineri, 19 noiembrie 2021, DSP Olt a raportat o incidenţă de 2,66 cazuri la 1.000 locuitori pentru judeţ. 71 localităţi din cele 112 ale judeţului, au o incidenţă mai mica de 3 cazuri la mia de locuitori.
Deşi incidenţa a scăzut considerabil, numărul de pacienţi în secţiile de Terapie Intensivă se menţine 22, ceea ce reprezintă capacitatea maximă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bavaria anulează târgurile de Crăciun şi limitează contactele nevaccinaţilor

49 de paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România. În ce judeţe se află acestea

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite