Câte persoane au fost vaccinate în Olt cu serul AstraZeneca din lotul carantinat. Femeia cu reacţii de tip şoc anafilactic a primit acest ser

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Olt, toate cele 2.400 doze de la Astra Zeneca, din lotul pentru care s-a dispus carantinarea, au fost consumate FOTO: Adevărul
În judeţul Olt, toate cele 2.400 doze de la Astra Zeneca, din lotul pentru care s-a dispus carantinarea, au fost consumate FOTO: Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Olt a comunicat vineri câte persoane, din totalul celor vaccinate în judeţ, au primit serul Astra Zeneca din lotul pentru care s-a decis carantinarea. La nivelul judeţului toate dozele din lotul respectiv au fost administrate.

În judeţul Olt, conform datelor transmise de către DSP Olt, de la debutul campaniei de vaccinare au fost administrate 31.071 doze de vaccin, 21.315 persoane primind până la această dată cel puţin o doză de vaccin. 

Din acest total, 3.627 persoane au fost vaccinate cu serul de la Astra Zeneca, însă nu toate dozele au fost din lotul ABV 2856 pentru care joi seara, 11 martie 2021, CNCAV a dispus carantinarea. 

Dozele din lotul pentru care s-a suspendat administrarea, 2.400 repartizate judeţului, au ajuns în Olt începând cu 14 februarie 2021.

„Au fost repartizate 2.400 doze de vaccin,  care au fost distribuite şi consumate în perioada 15.02.2021 - 03.03.2021, dupa cum urmează:
- C.N. Agricol ”Carol I” - centrul nr. 2 (etaj 1 clase) – 1390 doze
- Centru de vaccinare Balş, subsol Primaria Orasului Balş   -  620 doze
- C.M.J. Olt – 290 doze
- Centrul 2_BATALIONUL 325 ARTILERIE „ALUTUS” – 100 doze. (...) 

Menţionăm că la acest moment, la nivelul judeţului Olt nu mai există doze de vaccin din lotul ABV 2856 produs de compania  AstraZeneca“, au precizat reprezentanţii DSP Olt prin intermediul unui comunicat de presă. 

Spaimele unui român vaccinat cu ser AstraZeneca din lotul carantinat. Oficial: „Nu există legătură de cauzalitate“

Printre persoanele vaccinate cu doze din lotul în discuţie s-a numărat şi pacienta care a dezvoltat reacţii de tip şoc anafilactic, fiind primul astfel de caz raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

„Din numărul de administrări, în data de 21 februarie 2021 s-a înregistrat un singur caz care a dezvoltat o reacţie adversă severă post vaccinare (pacienta a rămas sub supraveghere medicală spitalicească  peste 48 de ore, cu evoluţie favorabilă)“, se mai precizează în comunicatul DSP Olt.

Cele mai multe doze repartizate centrelor din judeţ şi administrate în Olt au fost cele de la Pfizer BioNTech - 25.406, urmate de serul de la Astra Zeneca – 3.627 doze (dintre acestea, 2.400 din lotul carantinat), iar 2.038 persoane au fost vaccinate cu produsul biologic Moderna.

Vă recomandăm şi:

Reacţie alergică severă în cazul unei femei care s-a vaccinat la Slatina: „La acest moment starea persoanei este bună“

Fenomenul surprinzător constatat în Bulgaria după ce autorităţile au renunţat la imunizarea anti-COVID-19 în etape şi au deschis centrele de vaccinare pentru toată lumea

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite