Cât costă o zi de plajă la piscină, pe malul Oltului. Cine are gratuitate și ce trebuie să aduci de acasă

0
Publicat:

Un obiectiv de agrement situat pe malul râului Olt, care s-a deschis oficial marți, 18 iunie 2024, îmbie iubitorii de soare cu tarife accesibile, respectiv gratuitate pentru o categorie de beneficiari. Cu ce trebuie să vii, în schimb, de acasă.

image

Primăria municipiului Slatina a anunțat deschiderea sezonului estival la „Plaja Olt”, obiectivul administrat de municipalitate situat la intrarea în oraș, în vecinătatea podului peste râul Olt.

Prețurile practicate sunt aceleași de anul trecut, în schimb cei care vin să petreacă ziua aici la plajă trebuie să știe că nu-și pot achiziționa nici răcoritoare și nici produse alimentare.

O umbrelă și un șezlong se pot închiria cu 10 lei/zi FOTO: FB Primăria Slatina
O umbrelă și un șezlong se pot închiria cu 10 lei/zi FOTO: FB Primăria Slatina

Recomandăm vizitatorilor sa aibă asupra lor apă, băuturi răcoritoare necesare pentru o hidratare corespunzătoare, motivat de faptul că, la data deschiderii sezonului estival la Plaja Olt, punctul comercial nu funcționează din motive obiective (la licitațiile organizate pentru închirierea obiectivului nu s-a prezentat nici un ofertant, procedura fiind reluată)”, anunță primăria. O nouă licitația va avea loc în 25 iunie, când municipalitatea speră să găsească în sfârșit un agent economic interesat. De menționat că există un punct de distribuire a apei reci de unde cei care vin la plajă se pot aproviziona. 

Care este programul, cât costă să închiriezi o umbrelă

Plaja Olt va funcționa de luni până duminică, după programul 9,30 – 20,00.

„Calitatea apei de îmbăiere este monitorizată permanent de Direcția de Sănătate Publică Olt, iar angajații Clubului Nautic și de Agrement - salvamari, asistenți medicali, personal auxiliar - vor fi prezenți pe plajă pentru a asigura cele mai bune și sigure condiții celor ce aleg sa își petreacă vara la Plaja Olt”, anunță primăria.

Tariful pentru adulți este 20 lei/zi, copiii vor plăti 10 lei/zi (de menționat că nu este permis accesul copiilor cu vârsta sub 14 ani care vin neînsoțiți de un adult), iar prețul pentru a închiria o umbrelă și un șezlong este 10 lei/zi, costul total fiind aproximativ la jumătate din tarifele practicate în mediul privat.

Gratuitate pentru pensionarii cu pensii mai mici de 2.000 lei

Pensionarii domiciliați în municipiul Slatina au acces liber, fără șezlong, în zilele de luni până vineri, pe toată durata cât este deschisă plaja. Gratuitatea este acordată pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 lei, care vor prezenta la intrare cuponul de pensie aferent lunii anterioare și actul de identitate pentru dovada domiciliului”, mai precizează reprezentanții municipalității, într-un anunț postat pe contul de Facebook al Primăriei Slatina.

Plaja Olt s-a deschis marți, 18 iunie 2024 FOTO: FB/Primăria Slatina
Plaja Olt s-a deschis marți, 18 iunie 2024 FOTO: FB/Primăria Slatina

În funcție de numărul slătinenilor care vor alege zilnic să-și petreacă timpul la plaja Olt se ia în calcul și introducerea unei rute a operatorului de transport în comun Loctrans către plajă și retur.

În județul Olt funcționează 12 piscine. Patru dintre acestea sunt în Slatina, iar iubitorii de bălăceală mai găsesc piscine și în zona Scornicești, în zona Potcoava, la Valea Mare,  în municipiul Caracal și în orașele Corabia și Balș. În Slatina funcționează de asemenea bazinul didactic de înot.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite