Caracal: focuri de armă, urmăriri cu maşini de poliţie şi cascadorii pentru oprirea unui teribilist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misterul cascadoriilor din oraş a fost ulterior rezolvat la sediul Poliţiei din Caracal... (Foto: Mugurel Manea)
Misterul cascadoriilor din oraş a fost ulterior rezolvat la sediul Poliţiei din Caracal... (Foto: Mugurel Manea)

Inconştienţa unui tânăr din Caracal a făcut ca cetăţenii urbei să fie martorii unor scene desprinse parcă din filmele de la televizor. O patrulă de poliţie a intenţionat să oprească în trafic un autoturism străin, doar că şoferul acesteia a vrut să scape de probleme şi a gonit pe străzile oraşului, o bună bucată de drum conducând chiar “faţă-n faţă” cu poliţiştii pe urmele sale având maşina în marşarier. Poliţiştii au tras cu arma - inutil.

Incidentul care a scos din letargie oraşul Caracal s-a petrecut marţi – 12 februarie. Un echipaj din cadrul Biroului Rutier a Poliţiei municipiului Caracal, aflat în serviciul de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Vornicu Ureche din localitate, a intenţionat să oprească, pentru un control de rutină, pe conducătorul auto al unei maşini cu numere de înmatriculare din Bulgaria. Şoferul autoturismului s-a speriat la vederea echipajului de poliţie, care avea sistemele acustice şi luminoase în funcţiune, şi, din acel moment, localnicii şi trecătorii aflaţi întâmplător în zonă au fost martorii unor scene pe care le văzuseră numai în filmele poliţiste.

“Conducătorul auto a efectuat, la un moment dat, un viraj dreapta şi a pierdut controlul volanului, după care a urmat manevrarea autoturismului în marşarier o bună bucată de drum pe străzile din Caracal. Pentru imobilizarea celui în cauză, unul dintre poliţiştii din cadrul echipajului rutier a executat un foc de armă în plan vertical şi somaţiile legale cu ajutorul sistemelor acustice din dotare. Şoferul aflat la volanul autoturismul urmărit nu s-a conformat şi a continuat să conducă maşina până la poarta unei case din localitate, unde poliţiştii au mai executat un foc de armă în plan vertical. Conducătorul auto a intrat cu autoturismul prin porţile de la curtea locuinţei menţionate, pătrunzând în interior şi fugind imediat de la faţa locului, sustrăgându-se, astfel, cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar-şef Claudia Radu.

Tineri şi neliniştiţi, puşi sub acuzare

Verificările efectuate ulterior au stabilit că şoferul amator de senzaţii tari era Liviu G., de 27 de ani, din localitate, iar casa ale cărui porţi le-a distrus erau cele de la locuinţa proprie. Poliţiştii au aflat şi motivul pentru care şoferul nu oprise la semnal: acesta nu deţinea permis de conducere.

Demn de menţionat este şi faptul că, după producerea incidentului, un prieten al şoferului a încercat să îl protejeze pe acesta asumându-şi isprava în totalitate, deşi nici el nu poseda permis de conducere. Cercetările poliţiştilor au scos rapid adevărul la iveală, astfel că, acum, prietenul şoferului, pe numele său Ionuţ C., de 23 de ani, din comuna Pârşcoveni, judeţul Olt, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

În ce-l priveşte pe autorul cascadoriilor care au băgat frica în caracaleni, Liviu G., acesta este cercetat şi acuzat de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere. În cursul zilei de miercuri, Ionuţ C. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propunerea de arestare preventivă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite