Bercea Mondialu’ s-a săturat de închisoare şi continuă "lupta de gherilă" pentru a fi pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bercea Mondialu' a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Olt la la 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor asupra unui nepot
Bercea Mondialu' a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Olt la la 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor asupra unui nepot

Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’ (48 de ani), continuă lupta din spatele gratiilor, unde se află din februarie 2011 deoarece şi-ar fi înjunghiat un nepot, pentru a fi repus în libertate. Interlopul a apărut din nou marţi – 18 septembrie, în boxa acuzaţilor de la Curtea de Apel Craiova în recursul său împotriva sentinţei aplicate de judecătorii Tribunalului Olt în luna martie a.c., care l-au condamnat la şapte ani şi şase

Magistraţii craioveni reiau acum, pas cu pas, întregul process al verificării probelor dosarului. După ce, la termenele anterioare ale recursului formulat de apărătorii lui Sandu Anghel - alias Bercea Mondialu’, au fost analizate şi respinse cererile depuse în valuri pentru revocarea măsurii de arestare preventivă, astăzi a continuat sinuosul traseu al reaudierii unor martori din dosar.

Mai exact, au fost reaudiaţi martorii Ion Viorel Jianu şi Ilie Mihăiţă Cârjaliu, dar şi victima Ionuţ Anghel (zis Mercedes, n.a.), nepot al interlopului. În faţa sediului Curţii de Apel Craiova, rudele lui Bercea s-au strâns din nou în număr mare, iar o parte au asistat la derularea recursului.

“Au fost audiaţi o parte dintre martorii din dosar, au fost reverificate şi o serie de documente anexe dosarului clientului meu, iar recursul îşi continuă traseul juridic. Războiul nu s-a încheiat, mai sunt multe lupte de dat”,
a declarat Iancu Tănăsescu, avocat al lui Bercea Mondialu’.

Ghinion pe bandă rulantă pentru Bercea

În vreme ce interlopul originar din orăşelul Drăgăneşti-Olt se află încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova după ce a fost arestat pe 20 februarie 2011 că şi-ar fi înjunghiat nepotul - Ionuţ Anghel -, necazurile par a se năpusti în valuri asupra familiei sale.

Astfel, în mai puţin de nouă luni, Bercea s-a trezit că două dintre cele mai mari clădiri ale sale ridicate pe raza municipiului Slatina au fost dărâmate deoarece justiţia a considerat că au fost ridicate ilegal.

În decembrie 2011, Primăria Slatina a demolat în doar câteva ore o clădire ilegală a lui Bercea ridicată ilegal în oraş

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

În plus, tot în acest an – 13 martie, judecătorii de la Tribunalul Olt l-au condamnat pe interlop la doi ani închisoare pentru infracţiunea de spălare de bani. Mai exact, Bercea a fost găsit vinovat de faptul că, în perioada 2001-2005, a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în sumă de 50,8 miliarde lei vechi. În plus, interlopul a ridicat şi 18,4 miliarde lei vechi pe baza unor documente fictive sub formă de salarii din conturile unor sereleuri administrate de către acesta.

O familie după gratii

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, unul dintre fiii săi, respectiv Laurenţiu Anghel, poreclit şi Procuroru’, a încercat să-şi pună capăt zilelor pe 28 iulie a.c. în celula sa din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Colibaşi, localitate aflată la 15 kilometri de municipiul Piteşti. El a fost găsit la timp de gardieni şi dus la spitalul din localitate, unde a fost stabilizat. Fiul interlopului se afla după gratii după ce a fost condamnat în 2011 pentru tâlhărie.

Reamintim că Bercea Mondial a fost condamnat de Tribunalul Olt, la începutul acestui an, la 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat după ce a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare aduse la momentul arestării sale: tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă şi portul cuţitului.

De asemenea, un alt fiu al său - Florin Anghel (alias Ambasador, n.a.), a fost şi el condamnat cu acelaşi prilej tot la şapte ani şi şase luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor. Nu în ultimul rând, soţia lui Bercea - Fănica Anghel, a fost condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă şi instigare la mărturie mincinoasă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite