Bărbat decedat la Balş după ce a fost îngropat de viu sub un mal de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul intre cei doi bărbaţi surprinşi de surparea malului de pământ a decedat la spitalul din localitate, deşi a fost stabilizat iniţial
Unul intre cei doi bărbaţi surprinşi de surparea malului de pământ a decedat la spitalul din localitate, deşi a fost stabilizat iniţial

Tragedie în oraşul Balş din judeţul Olt. Un bărbat a decedat şi un altul s-a aflat la un pas de moarte, în urmă cu puţin timp, după ce au fost surprinşi de un mal de pământ care s-a surpat peste ei în timp ce căutau fier vechi într-o groapă. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orelor 17.00. Deşi, iniţial, una dintre victimele surpării a reuşit să fie stabilizată şi transportată la spitalul local, aceasta a decedat la puţin timp.

La faţa locului au intervenit pompierii de la garda din localitate, unitate ce aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt. Aceştia au intervenit cu o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă, dotată cu accesorii pentru descarcerare, precum şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă. Salvatorii au găsit cele două victime - Florin B., de 32 de ani, şi, respectiv, Ion M., de 43 de ani, îngropaţi de pământ într-un şanţ din cartierul Corbeni.

“Din informaţiile colegilor noştri, cei doi bărbaţi au fost surprinşi un de mal de pământ în timp ce căutau fier vechi la faţa locului. Când au ajuns la locul cu pricina, bărbatul de 32 de ani era îngropat în pământ până la brâu, iar cel de-al doilea era acoperit până la gât, aflându-se în stare de inconştienţă. Cu ajutorul accesoriilor din dotare şi după aproape 20 de minute de acţiune continuă, cei doi bărbaţi au fost extraşi integral de sub pământ şi preluaţi de personalul medical aflat la faţa locului”, a precizat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Dintre cele două victime ale surpării malului de pământ, doar bărbatul acoperit până la gât a ajuns la spitalul din localitate din cauza leziunilor. Din păcate, deşi, iniţial, acesta a fost stabilizat, el a a decedat pe patul de spital, nenorocirea fiind confirmată la orele 18.30. Colegul său a primit şi el îngrijiri la faţa locului şi, din fericire pentru el, nu a mai necesitat transportarea la spital.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite