Bărbat de 43 ani, decedat la Spitalul din Caracal, la trei zile de la testul pozitiv. Avea 80% afectare pulmonară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a cerut testare apelând 112, o zi mai târziu prezentându-se la spital. FOTO: Getty Image
Bărbatul a cerut testare apelând 112, o zi mai târziu prezentându-se la spital. FOTO: Getty Image

Un bărbat de 43 ani diagnosticat cu COVID-19 a decedat la Spitalul Municipal Caracal. Pacientul a solicitat acasă testarea.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a raportat cazul bărbatului ca fiind decesul cu numărul 244 cauzat de COVID-19 în judeţul Olt. Conform datelor DSP, pacientul a solicitat în 26 ianuarie 2021, prin serviciul 112, recoltarea unui test pentru SARS-CoV-2. Rezultatul, pozitiv, i-a fost comunicat a doua zi, când a şi ajuns la Spitalul Municipal Caracal. Patru zile mai târziu medicii au consemnat, însă, decesul pacientului care suferea de asemenea de hipertensiune arterială şi obezitate. 

Din datele transmise de reprezentanţii spitalului din Caracal, pacientul avea afectaţi plămânii în proporţie mare, 80%, conform rezultatului investigaţiilor medicale realizate la internare.

DSP Olt a raportat astăzi în total cinci decese cauzate de COVID-19. Un alt caz este cel al unei femei de 80 ani, internată în 12 ianuarie la Spitalul Orăşenesc Balş, confirmată a doua zi şi transferată la spitalul din Caracal. De la Caracal femeia a ajuns, în 15 ianuarie, la spitalul CFR din Craiova, unde a decedat în 30 ianuarie. Femeia suferea de asemenea de: insuficienţă cardiacă congestivă cls III NYHA, diabet zaharat tip II, Hipotiroidism în tratament de substituţie.

Decesul cu numărul 243 este al unei femei de 71 ani, din mediul urban, internată în 25 ianuarie la spitalul din Slatina. Femeia a fost diagnosticată anterior cu hepatită reactivă nespecificată. A decedat în 29 ianuarie. 

Un alt deces este cel al unui bărbat de 80 ani, din mediul rural, internat în 22 ianuarie la spitalul din Slatina, confirmat o zi mai târziu şi decedat în 29 ianuarie 2021. Bărbatul mai suferea de cardiopatie cronică nedureroasă.

Un alt bărbat, în vârstă de 79 ani, din judeţul Olt, a murit la spitalul din Câmpulung, unde a ajuns în 18 ianuarie. Decesul a fost înregistrat în 27 ianuarie. 

Deşi numărul deceselor raportate este îngrijorător, cazurile noi confirmate la nivelul judeţului sunt doar 9, raportate astăzi, 2 februarie. În saloanele de Terapie Intensivă COVID sunt 10 persoane, iar în spitalele din tot judeţul sunt internaţi alţi 55 pacienţi confirmaţi. Alţi 247 pacienţi se tratează acasă.

Numărul total al deceselor înregistrate de la debutul pandemiei a ajuns, în judeţul Olt, la 245, în timp ce 10.046 persoane au fost declarate vindecate.

Vă recomandăm şi: 

Teologul Savatie Baştovoi: „Nu am înţeles spectacolul grotesc când un prunc este trântit sub apă în timp ce ţipă”


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite