Bărbat cercetat penal pentru uciderea a patru câini. A intrat în curtea proprietarului și i-a omorât cu sânge rece

0
Publicat:

Bărbatul de 67 de ani este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Patru câini de rasă comună, care se aflau în curtea unei persoane, i-au căzut victime.

Câini omorți FOTO: Gazeta Publică
Câini omorți FOTO: Gazeta Publică

Marți, 21 februarie, polițiștii Secției numărul 6 Poliție Rurală Găneasa, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați, prin plângere scrisă, de către o femeie, în vârstă de 79 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, cu privire la faptul că un bărbat ar fi ucis mai mulți câini, în comuna Cârlogani, județul Olt.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției numărul 6 Poliție Rurală Găneasa și ai Biroului pentru Protecția Animalelor, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, la data de 20 februarie, în jurul orei 15.00, un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Cârlogani, ar fi ucis prin acte de violență patru câini de rasă comună”, transmite IPJ Olt.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale.

Surse judiciare susțin că făptașul a intrat în curtea proprietarului câinilor și a omorât animalele. 

În județul Olt, în 2020 s-a organizat concurs pentru cele şase posturi vacante în vederea constituirii Poliţiei Animalelor: La acea vreme, au participat la selecție 108 persoane, concurenţa fiind acerbă.

Au fost vacante un post de ofiţer de poliţie, două posturi de ofiţer cu specializarea medic veterinar şi trei posturi de agent de poliţie. Înscrierea a avut loc exclusiv online, iar candidaţii au avut de trecut și alte „filtre“ până la susținerea probei scrise: mai întâi au trebuit să treacă de selecția dosarelor, după care au avut de trecut evaluarea psihologică, ultima probă înaintea celei scrise fiind proba de evaluare a performanţei fizice, pe care au susținut-o doar candidaţii declaraţi „apt“ din punct de vedere psihologic. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite