Hoții care au spart casieria Primăriei Slatina și au plecat cu un seif gol au fost prinși. Între timp au aruncat prada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția i-a identificat pe hoții care în noaptea de 15/16 februarie 2023 au pătruns într-o casierie a Primăriei Slatina și au sustras un seif. Aceștia au fost reținuți și vor fi duși în fața judecătorului.

Hoții au scăpat de seif aruncându-l în râul, acesta fiind ulterior recuperat Olt FOTO: IPJ Olt
Hoții au scăpat de seif aruncându-l în râul, acesta fiind ulterior recuperat Olt FOTO: IPJ Olt

Un angajat al Primăriei Slatian a sesizat, joi-dimineață, 16 februarie 2023, că ușa casieriei de vizavi de sediul central al Primăriei Slatina a fost spartă și că din incintă lipsește seiful. Ce nu au știut hoții este că furaseră, de fapt, un seif gol. Polițiștii din Slatina i-au căutat pe făptași timp de două zile, sâmbătă, 18 februarie, aceștia fiind găsiți și reținuți. Este vorba de doi băieți, de 17 și 26 ani, cel mai probabil rude, care au comis furtul, și de un al treilea, de 27 ani, care i-a ajutat pe cei doi să transporte seiful.

„La data de 16 februarie 2023, în jurul orei 07.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei instituții publice din municipiul Slatina.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, care, din primele verificări, a stabilit faptul că, în noaptea de 15 spre 16 februarie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei instituții publice din municipiul Slatina, de unde ar fi sustras un seif gol. (...) În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au recuperat seiful și au identificat doi tineri în vârstă de 17 și 26 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii și un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate, cercetat pentru tăinuire”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

Cei doi făptași au fost reținuți după administrarea probatoriului, fiind emisă de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina ordonață de reținere.  Hoții au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 19 februarie să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale, au mai precizat polițiștii 

Hoții reușiseră, între timp, să scape de seif, transportându-l la marginea orașului și aruncându-l în râul Olt, de unde a fost recuperat.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite