Bălşenii, chemaţi să mărşăluiască de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul unionist de la Balş va avea loc pe traseul zona Monument - Casa Tineretului
Marşul unionist de la Balş va avea loc pe traseul zona Monument - Casa Tineretului

Locuitorii oraşului Balş din judeţul Olt sunt chemaţi, joi – 24 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, să participle la manifestările dedicate acestui eveniment. Mai exact, este vorba despre un “miting unionist” ce va demara la orele 16.00 şi va avea loc pe traseul Casa Tineretului – zona Monument, dar nu numai.

Asociaţiile non-guvernamentale ”Salvaţi Identitatea Satului” şi ”Renaştem Împreună”, membre ale Platformei Civice - Acţiunea 2012, invită locuitorii oraşului Balş din judeţul Olt, joi - 24 ianuarie 2013, începând cu orele 16.00, pe platoul Casei Tineretului din localitate pentru a participa la acţiunile dedicate acestei zile speciale.

Acţiunile de mâine fac parte din proiectul intitulat ,,Mândri că suntem români” şi constă în participarea la un miting unionist pe traseul Casa Tineretului – zona Monument dedicat zilei de 24 ianuarie. Acest moment va fi urmat de depunerea unor coroane de flori la Monumentul Eroilor din Balş. Cu această ocazie vor fi distribuite exact 154 de flori, ce simbolizează tot atâţia ani care s-au scurs de la desfăşurarea acestui eveniment istoric, iar participanţii vor avea prilejul să ,,dea mână cu mână” într-o horă "a Unirii şi a Speranţei" în oraş, ca urmaşi ai lui voievodului Unirii, Alexandru Ioan Cuza.

“Scopul acestui marş unionist, cum i-am zis noi, este reprezentat de sărbătorirea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române. Noi considerăm că este o datorie de onoare a generaţiilor noastre să cinstească evenimentul crucial de la 24 ianuarie 1859 şi să fie recunoscătoare faţă de cei care l-au făcut posibil prin puternicul spirit de luptă pentru unitate, pentru respectarea voinţei naţionale a tuturor românilor. În acelaşi timp trebuie să nu uităm că România nu este întreagă fără provinciile care i-au fost smulse din trup”, a declarat profesorul Iulian Viorel Călugăru, preşedinte al Asociaţiei ”Salvaţi Identitatea Satului”.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite