„Băieţii buni” care au organizat vânătoarea unde avocatul lui Şova a fost împuşcat. „Mergeau cu armele la spate, deşi deplasarea se face cu arma frântă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce avocatul Veronel Rădulescu, apărător, de-a lungul vremii, al unor personaje celebre, ca Dan Şova, Paul Lambrino şi Ovidiu Tender,  a fost împuşcat în umăr, sâmbătă, 3 decembrie, pe un fond de vânătoare din judeţul Olt, noi amănunte ies la iveală despre evenimentul în urma căruia celebrul avocat şi preşedinte al AJVPS Vâlcea a ajuns la spital.

Avocatul împuşcat ieri în umăr, care nu a suferit răni foarte grave,  este vânătorul-şef din Vâlcea şi a ajuns la partida de vânătoare din Olt ca invitat. Organizatorul vânătorii, Constantin Calotă, teoretic un locuitor simplu din comuna Osica de Sus, a devenit, la rândul său, cunoscut odată cu percheziţiile efectuate în cazul arestării fostului ministru de Finanţe, Darius Bogdan Vâlcov, la domiciliul lui Calotă descoperindu-se seiful în care fostul ministru şi senator la acel moment îşi păstra valorile.

Vânătoarea de sâmbătă a fost organizată pe Fondul 35 Belcica, aparţinând Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Olt. Cei aproximativ 20 de vânători s-au întâlnit dis-de-dimineaţă  să vâneze iepuri şi fazani. Până la ora la care s-a întâmplat evenimentul (pe raza comunei Fălcoiu, sat Cioroiu),  aproximativ 14,30, s-au şi împuşcat ceva fazani, spune unul dintre vânătorii prezenţi, Alin Calotă (care, sâmbătă, a şi postat pe profilul lui de Facebook fotografii de la partida de vânătoare), fiul celui care a organizat evenimentul. Alin Calotă a fost, de altfel, şi cel care l-a transportat pe avocatul rănit la cel mai apropiat post de prim ajutor, respectiv la Osica de Sus, de unde a fost preluat, în aproximativ un sfert de oră, de un elicopter SMURD, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

„Eram şi eu la acea vânătoare, unde şef de grupă a fost tatăl meu. Eu l-am dus la cel mai apropiat post. Nu era rănit grav, ne-am speriat mai mult. Nu e nimic grav, de la spital a plecat, aseară, pe picioare“, a declarat Alin Calotă, menţionând că el este şi cel care a apelat 112. Decizia de a fi chemat elicopterul au luat-o, cel mai probabil, cei de la SMURD, a mai spus Calotă, adăugând: „Eu am anunţat 112, probabil acolo s-a decis să se cheme elicopterul, eu am anunţat că e vorba de o victimă împuşcată. Cred că asta prevedea procedura“.

De ce s-a întâmplat incidentul

Directorul AJVPS Olt, Mihai Albulescu, spune că evenimentul, care s-a sfâşit, totuşi, fericit, pentru că se putea întâmpla o tragedie, s-a produs din cauza nerespectării regulamentului de vânătoare. Conform acestuia, la începutul oricărei partide de vânătoare şeful de grupă face instructajul participanţilor, reamintindu-le cum se face deplasarea etc.

image

Un elicopter SMURD sosit de la Craiova a transportat victima la spital, preluând-o de la Osica de Sus FOTO: ISU Olt

„Putea să-l omoare. Dintr-un astfel de eveniment scapă unul la nu ştiu câţi. Din punctul meu de vedere principalul vinovat este şeful de grupă, care trebuia să supravegheze totul“, a spus Albulescu, menţionând că din informaţiile obţinute de la paznicul de vânătoare s-a aflat că evenimentul s-a produs în timpul deplasării de la un stand de vânătoare la altul. „Am înţeles că ei se deplasau de la un stand la altul. Când fac această deplasare ei trebuie să ştie că deplasarea se face cu arma frântă, se scot cartuşele...  Ei mergeau cu armele la spate. Arma băiatului ăstuia din Slatina s-a agăţat de o creangă şi s-a descărcat accidental.“, a spus Albulescu.

Ceea ce s-a întâmplat în schimb după, nu s-a mai petrecut  ca de obicei. Sosirea elicopterului la Osica de Sus pentru a prelua o victimă rănită nu foarte grav a fost un eveniment neaşteptat şi pentru vânători, care spun că în cazuri mult mai grave nu s-a întâmplat acelaşi lucru. „Trăim într-o ţară cu tot felul de anomalii. Dacă aş fi mai tânăr, aş pleca“, a fost replica şefului AJVPS Olt, surprins de agitaţia iscată în jurul acestui eveniment.

Dosar pentru vătămare corporală din culpă

Poliţia a început încă de ieri ancheta, o primă măsură fiind aceea de a reţine arma care s-a descărcat accidental. „În acest caz se fac deocamdată cercetări pentru vătămare corporală din culpă, aceasta este încadrarea, nu ştiu dacă se va extinde“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Claudia Radu. La rândul lor, reprezentanţii AJVPS spun că pentru nerespectarea regulamentului în privinţa modului de utilizare a armei în timpul partidei de vânătoare tot poliţia este cea care face cercetări.

„Noi am fi intervenit în situaţia în care erau încălcări la regimul de vânătoare, de exemplu, braconau, vânătoarea n-ar fi fost autorizată, chestiuni de genul acesta, pe regimul armelor şi muniţiilor se ocupă poliţia“, a mai spus directorul AJVPS Olt, Mihai Albulescu.

Cine sunt vânătorii

Veronel Rădulescu, aşa cum deja i s-a făcut portretul peste tot, este cel care i-a apărat pe mult mai cunoscuţii Dan Şova (senator de Olt, cercetat în mai multe dosare pentru bani încasaţi ilegal din afaceri cu firme de stat), Paul Lambrino sau Ovidiu Tender.

image

Veronel Rădulescu, avocatul rănit sâmbătă FOTO: Mediafax

Rădulescu a venit să vâneze fazani şi iepuri în Olt invitat de Constantin Calotă. Alin Calotă, prezent şi el la vânătoare şi cel care l-a condus pe accidentat până la elicopter (şi s-a asigurat, deplasându-se şi la Craiova, că este în afara oricărui pericol),  fiul lui Constantin Calotă, este şi vânător, dar şi apropiat al încă deputatului de Olt Daniel Bărbulescu. Daniel Bărbulescu este, la rândul său, vânător, dar şi fin al fostului ministru al Finanţelor, Darius Bogdan Vâlcov. Pe această filieră de rudenie seiful fostului ministru al Finanţelor, judecat în două dosare şi cercetat în mult mai multe, a ajuns din casa socrilor deputatului Bărbulescu, în cele din urmă, la familia Calotă, în Osica de Sus, unde l-au găsit anchetatorii.

Deşi implicat într-un astfel de hăţiş, Alin Calotă a putut să ocupe fără probleme până în toamna acestui an  postul de director al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Slatina, primărie condusă, în tot acest timp, de primari PSD, aleşi sau desemnaţi.

Cât despre cel  vinovat de alicele care l-au rănit, sâmbătă, 3 decembrie, pe celebrul avocat, acesta ar fi „un băiat pe care l-am mai văzut pe la partide de vânătoare şi despre care aşa am înţeles şi eu, că ar fi director pe la Provident, ceva, nimic deosebit“, l-a descris Alin Calotă.

image

Constantin Calotă, şeful de grupă de la vânătoarea organizată sâmbătă FOTO: Adevărul

Reamintim că sâmbătă, 3 decembrie, pe un fond de vânătoare din judeţul Olt, pe raza comunei Fălcoiu, avocatul Veronel Rădulescu, 56 ani, participant la o partidă de vânătoare de fazani şi iepuri, legal organizată, a fost rănit accidental la umărul drept de un bărbat de 40 de ani, din Slatina, a cărui armă s-a descărcat în mers. Victima a fost transportată de la locul producerii accidentului, cu o maşină particulară, până la cel mai apropiat punct de prim ajutor, respectiv până în comuna Osica de Sus, unde a fost asistat şi i s-a acordat primul ajutor, până la sosirea unui elicoper SMURD, de către un echipaj SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Victima a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, în chiar seara producerii evenimentului avocatul declarând pentru News.ro: „Vorba lui Murphy: «Zâmbeşte, mâine poate fi mai rău!». A fost o vânătoare legală, autorizată. Cel mai probabil a fost vorba de o neglijenţă a celui care a tras“.

CITIŢI ŞI: UPDATE Avocatul lui Şova şi al lui Paul de România, împuşcat la vânătoare. „Am vreo 10 alice în umăr, nu ştiu ce vor decide medicii, dacă le vor scoate sau nu“

FOTO Ţăranii din Osica de Sus şi seiful cu bogăţii dosit de Darius Vâlcov în inima Olteniei: „Dacă aveam eu seiful ăsta, eram în America. Ăştia nu-s bani curaţi”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite