BAC-ul de toamnă începe luni: circa 1.600 liceeni din Olt îşi încearcă şansele

0
0
BAC-ul "de toamnă" bate la uşă   (FOTO: Mugurel Manea)
BAC-ul "de toamnă" bate la uşă   (FOTO: Mugurel Manea)

Luni – 18 august, demarează sesiunea de toamnă a bacalaureatului. În judeţul Olt, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-au înscris aproape 1.600 de absolvenţi ai clasei a XII-a, aceştia provenind fie din seria acestui an, fie din promoţiile anilor trecuţi. Liceenii care acum susţin pentru a treia oară acest examen a trebuit să achite o taxă suplimentară.

Timp de aproximativ trei săptămâni începând de luni – 18 august, un număr de 1.566 elevi din judeţ, absolvenţi ai ciclului liceal, vor trece din nou prin furcile caudine ale bacalaureatului. Liceenii care s-au înscris de data aceasta pentru a susţine a treia oară examenul a trebuit să plătească o taxă de 230 de lei. La sesiunea din iunie-iulie a.c., procentul de promovare la BAC în judeţ a fost de 48,55 % pentru ca, după analizarea contestaţiilor, procentul menţionat să ajungă la 49,51 %.

Liceul din judeţ cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă este Colegiul Naţional “Petre S. Aurelian” din Slatina cu 189 de absolvenţi. Acest liceu este urmat de Colegiul Tehnic Balş – 91 elevi, şi, respectiv, Colegiul Tehnic “Alexe Marin” Slatina, cu 82 de elevi. Celelalte licee din judeţ se prezintă astfel: Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” Scorniceşti şi Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu” Slatina – câte 52 elevi, Liceul “Ştefan Diaconescu” Potcoava – 49, Colegiul Naţional Agricol “Carol I” Slatina – 44, Liceul cu Program Sportiv Slatina – 36, Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina – 34, Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina – 26 candidaţi etc. Cei mai puţini liceeni ce s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului provin de la Liceul Tehnologic Tufeni – 2 elevi, urmat de Liceul din comuna Iancu Jianu – 12 elevi. În total, la BAC-ul “de toamnă” vor participa absolvenţi de la 18 licee din judeţ, care vor susţine probele în patru centre de examinare din Slatina: Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Economic “Petre S. Aurelian”, Colegiul Naţional Agricol “Carol I” şi Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu”.

Reamintim că, în judeţul Olt, la sesiunea din iunie-iulie s-au înscris 3.946 elevi dintre cei 4.205 absolvenţi ai clasei a XII-a din promoţia acestui an. Dintre toţi aceştia însă, nu mai puţin de 294 de elevi au lipsit de la examen, doar 3.652 elevi îndrăznind să se prezinte la toate probele examenului. După derularea examenului, procentul de promovare a fost de 48,55 %, pentru ca, după analizarea contestaţiilor, procentul menţionat să salte la 49,51 %.

Calendarul “bacalaureatului de toamnă” 2014:

--- 18-19 august : Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/maternă;
--- 19-20 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;
--- 21-22 august: Evaluarea competenţelor digitale;
Probele scrise:
--- 25 august: Limba şi literatura română;
--- 26 august: Limba maternă;
--- 27 august: proba obligatorie a profilului;
--- 29 august: proba la alegere a profilului şi specializării;
--- 1 septembrie: afişarea rezultatelor (până la ora 12.00), urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00;
--- 2-3 septembrie: rezolvarea contestaţiilor;
--- 4 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului menţionat 2.351 liceeni, dintre care s-au prezentat efectiv 1.867 şi 484 au absentat; procentul de promovare după contestaţii a fost atunci de numai 19,33%.
 

Vă mai recomandăm:

REZULTATE BAC 2014 OLT  Procentul de promovare după contestaţii a săltat la 49,51%

REZULTATE BAC 2014 OLT  Aflux de contestaţii: aproape 1.000 dintre liceeni au reclamat notele

 REZULTATE BAC 2014 OLT  Trei licee din judeţ nu au niciun elev promovat la bacalaureat

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite