“Antrenament de luptă” la Slatina împotriva infracţiunilor ce aduc atingere patrimoniului cultural naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii prezenţi la Slatina în prima zi a sesiunii...
Participanţii prezenţi la Slatina în prima zi a sesiunii...

Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” din Slatina găzduieşte, în aceste zile, o sesiune naţională de pregătire ce vizează cooperarea inter-instituţională şi strategii de investigare a infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional. Acţiunea este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi reuneşte poliţişti cu atribuţii în domeniu, dar şi directori de instituţii din acelaşi segment.

În intervalul 20-24 mai, fosta Şcoală de Poliţie din Slatina, redenumită Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu”, este gazda unei sesiuni de pregătire a autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei patrimoniului naţional. Mai exact, este vorba despre o acţiune intitulată “Cooperarea inter-instituţională şi strategii de investigare a infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil”, organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin comisar-şef Arsenescu Margareta, coordonator al acţiunii şi specialist infracţiuni contra patrimoniului în cadrul IGPR.

Sesiunea menţionată se adresează poliţiştilor cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional al ţării, fiind prezenţi, totodată, o serie de specialişti din cadrul unor instituţii cu atribuţii în domeniul protejării patrimoniului cultural naţional, precum: Ionuţ Cotarcea - inspector general adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Monica Dumitru - consilier Ministerul Culturii, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi de la Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Tot în cadrul acestei sesiuni va fi organizată, miercuri – 22 mai, de la ora 12.00, şi o lansare de carte „Falsul în documentele istorice şi în operele de artă româneşti (epocile medievală şi modernă)”, autor subcomisar de poliţie Vîlvoi Nicolae.

Deasemenea, tot în aceste zile, la sediul instituţiei-gazdă are loc şi o expoziţie fotografică ce poartă numele „Administraţia locală în imagini şi documente de patrimoniu”, organizată în colaborare cu Arhivele Naţionale – Serviciul judeţean Olt, şi Asociaţia Arhiviştilor şi Arhivarilor „George Poboran” Olt.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite