Alegeri la PNL Olt, după patru ani de interimat. Ion Moisescu şi-a adjudecat funcţia de preşedinte. Cine sunt „locotenenţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Moisescu a fost ales preşedinte cu 368 voturi FOTO: Alina Mitran
Ion Moisescu a fost ales preşedinte cu 368 voturi FOTO: Alina Mitran

Delegaţii organizaţiilor locale ale PNL  s-au întrunit vineri după-amiază în şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean, alegându-şi noii şefi, după un interimat de patru ani al deputatului Gigel Ştirbu la conducerea organizaţiei oltene.

Aproape omul şi postul au fost candidaturile pentru funcţiile de conducere în cadrul PNL Olt, delegaţii fiind convocaţi vineri după-amiaza în sala Casei Tineretului din Slatina, pentru alegeri.

Ion Moisescu, cel căruia deputatul Gigel Ştirbu îi delegase deja atribuţiile de luni bune, a candidat singur pentru postul de preşedinte, întrunind la final 368 voturi (din 382 exprimate), o a doua candidatură, a primarului oraşului Balş, Mădălin Teodosescu, fiind respinsă pentru că nu a fost depusă în termenul stabilit de procedurile interne. 

Doi candidaţi au rămas şi pentru cele două posturi de prim-vicepreşedinte (o a treia a fost tot a primarului Mădălin Teodosescu, respinsă din acelaşi motiv), Dan Stana şi Ionela Gherghiţă întrunind voturile delegaţilor, în timp ce pentru cele opt posturi de vicepreşedinţi s-au depus 10 candidaturi, au rămas nouă (respinsă a fost cea a lui Mădălin Teodosescu, din motivele expuse mai sus), opt susţinute, însă, în discursul candidatului Ion Moisescu, şi anume: Adrian Mulţescu, Cătălin Nedelcu, Marian Radu, Cristian Pavel, Liviu Voiculescu, Tomel Băeţica, Nicolescu Gabriel Florin (încă o candidatură pentru departamentul Politici, Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport venind din partea prof. Mariana Oprea), Ţîrcomnicu Sorin.

alegeri pnl olt

Foştii co-preşedinţi Gigel Ştirbu şi Siminica Mirea şi-au trimis doar săgeţi 

Radu Gheorghe s-a înscris pentru postul de preşdinte al Comisiei Judeţene de Revizie şi Cenzori, Gigel Vieru – pentru cel de preşedinte al comisiei de Arbitraj Judeţene, Ionuţ Neacşu – pentru funcţia de trezorier, în timp ce alte 16 persoane au vizat poziţii de membru al Comitetului de Coordonare Judeţean (pentru 15 posturi): Ion Ciocan, Ionuţ Dima, Viorel Dumitrescu, Ştefan Gheorghe, Cătălin Giurea, Florin Homorean, Victor Iacobescu, Ştefan Nicolae, Florea Niculae, Emanuel Oproiu, Eugen Popescu, Ioan Prioteasa, Viorel Rogojinaru, Constantin Slujitoru, Daniel Tudor, Marian Tudorică, cel care a picat la vot fiind Constantin Slujitoru.

„Impresia pe care o lăsăm publicului este că PNL pluteşte în derivă“

La conferinţa de alegeri de la Slatina au venit, probabil la rândul lor în campanie, şi membri marcanţi ai  organizaţiei centrale a PNL, printre aceştia: Ludovic Orban, Cristian Buşoi, Marian Petrache (cel din urmă precizând că nu vizează nicio funcţie la alegerile din 17 iunie). Linia centrală a discursului fiecăruia a fost că PNL are mare nevoie să-şi găsească drumul, că resursele trebuie căutate în interiorul partidului, pentru că acestea există, că s-au făcut multe greşeli în ultimii ani, una dintre acestea, a subliniat Ludovic Orban, dându-i dreptate senatoarei Siminica Mirea, fiind faptul că nu s-au organizat alegeri mai devreme.

alegeri pnl olt

Aproape 400 de delegaţi şi-au exprimat votul

„Impresia pe care o lăsăm publicului este că PNL pluteşte în derivă“, a spus europarlamentarul Cristian Buşoi, „PNL stă pe o mină de aur, iar singura şansă a partidului este să facă o selecţie reală a oamenilor care ajung în vârful partidului“, a fost de părere Ludovic Orban, în timp ce Marian Petrache a concluzionat: „Singura noastră preocupare a fost «cine e şeful»“, tot Petrache spunând răspicat: „Nu cred că mai avem liderul mesianic“.

alegeri pnl olt

Marian Petrache, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, invitaţii oltenilor

Altfel, aproape fiecare vorbitor a subliniat faptul că lupta în judeţul roşu e grea, „la Olt fiecare vot câştigat e ca o redută câştigată“. Mergând pe această logică, preşedintele care a predat ştafeta, Gigel Ştirbu, cel care a ocupat interimar şefia partidului în perioada 2013-2017, a făcut să pară că rezultatele de la alegerile locale, în care PNL nu a atins 28%, sunt, de fapt, o realizare – „niciodată PNL nu a luat mai mult de 23%“, în timp ce pentru că la Alegerile Parlamentare 2016 PNL Olt a obţinut un deputat şi un senator (faţă de doi senatori şi patru deputaţi pentru PSD), fostul preşedinte nu poate aprecia dacă „rezultatul este bun, prost sau foarte prost“.

alegeri pnl olt

Delegaţii au votat care pe unde a putut, mai puţin în cabinele de vot

Dacă darea de seamă şi cuvintele de la final ale preşedintelui Gigel Ştirbu nu au fost gustate de toţi delagaţii, discursul candidatului Ion Moisescu, cel care a invitat la implicare, la muncă în echipă, asezonând spusele cu glume şi o atitudine jovială, au destins atmosfera. Tensiune a fost însă, pe tot parcursul evenimentului, între parlamentarii de Olt Gigel Ştirbu şi Siminica Mirea, după ce cea din urmă, o vreme copreşedinte PNL Olt pe filiera PDL,  a ţinut să pună lucrurile în ordine de la început, întrebându-i pe cei prezenţi în sală: „Sunt, sau nu sunt, omul PNL-ului?“, răspunsul fiind, la rându-le, ferm: „Da!“.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite