Adăpost ilegal din Olt, lagăr al morții pentru zeci de câini. Proprietarul a fost cercetat pentru schingiuirea animalelor și în trecut

0
0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 34 ani, din Olt, este cercetat în libertate pentru schingiuirea câinilor pe care îi avea în grijă într-un adăpost ilegal. Și în 2019 iubitorii de animale au sesizat același lucru, însă bărbatul și-a continuat activitatea.

Imaginile au fost filmate și postate pe grupul de Facebook Protectia Animalelor Olt
Imaginile au fost filmate și postate pe grupul de Facebook Protectia Animalelor Olt

Noi imagini din adăpostul groazei, din localitatea Cezieni, județul Olt, au fost postate pe rețelele sociale în a doua zi de Crăciun. Iubitorii de animale au filmat acolo câini care urlau de foame, fiind ținuți în mizerie și cu hrană puțină.

Adăpostul, neautorizat, este în afara localității, însă a mai fost în trecut vizitat de iubitori de animale care și atunci au sesizat că animalele ținute acolo sunt de fapt chinuite.

Proprietarul este un tânăr în vârstă de 34 ani, Vasile Temelie, care ar fi făcut din adăpostirea câinilor, după cum îl acuză iubitorii de animale, o sursă importantă de venit, pentru că bărbatul primea donații, inclusiv din străinătate.

Animalele au fost predate unei asociații din Galați

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, privind 13 câini ce ar fi fost maltratați, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt este abilitat să comunice următoarele:

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Cezieni, ar fi supus la suferințe fizice mai mulți câini, în comuna Cezieni, județul Olt.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de schingiurea animalelor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale”, au precizat reprezentanții Poliției Olt.

S-a căutat o soluție pentru ca animalele rău tratate să fie preluate de o asociație, iar miercuri, 25 ianuarie 2023, cei peste 30 câini au fost plasați într-un adăpost din Galați.

„În urma activităților desfășurate în cadrul dosarului penal, la data de 25 ianuarie a.c., polițiștii au identificat la locuința bărbatului, din comuna Cezieni, 32 de câini, de rasă comună, ce nu ar fi fost îngrijiți corespunzător, aceștia fiind înfometați și schingiuiți. Pentru toți cei 32 de câini, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis câte un ordin de plasare în adăpost, la o asociație din județul Galați”, au mai precizat polițiștii.

Proprietarul adăpostului care a funcționat până în prezent ilegal a mai fost și în trecut cercetat pentru aceeași faptă. Acesta a încercat cu câțiva ani în urmă să-și autorizeze adăpostul, însă instituțiile abilitate care au desfășurat acolo controale au stabilit că nu îndeplinește condițiile.

Inclusiv Primăria Cezieni a sesizat, în trecut, instituțiile statului, fiind perioade în care în adăpostul ilegal erau ținuți și peste 100 căini, iar urletele acestora, deși adăpostul este în câmp, se auzeau din sat, îngrozindu-i pe săteni. 

În ultima perioadă, în schimb, spune primarul comunei Cezieni, Dănuț Gușatu, nu ar mai fi existat reclamații adresate primăriei, motiv pentru care s-a crezut că lucrurile au intrat în normal.

La adăpost au desfășurat de curând controale și reprezentanții DSVSA Olt, însă informații despre rezultatele acestor controale nu ne-au putut fi puse la dispoziție.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite