Achitări şi închisoare cu suspendare în „Lotul Tătuţu“. Sentinţa poate fi atacată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi dintre suspecţi au fost reţinuţi în acest dosar în urmă cu cinci ani FOTO: arhiva Adevărul
Mai mulţi dintre suspecţi au fost reţinuţi în acest dosar în urmă cu cinci ani FOTO: arhiva Adevărul

Fostul comisar şef Laurenţiu Lazar, cel pe care procurorii l-au indicat drept şef al unei grupări infracţionale, a fost achitat pentru mai multe fapte şi pedepsit cu închisoare cu suspendare pentru altele. Pedepse blânde şi pentru ceilalţi 19 inculpaţi.

Sentinţa a fost pronunţată miercuri-seara, 6 decembrie 2017, la Tribunalul Dolj, însă este vorba de judecarea pe fond a cauzei, aceasta putând fi atacată.

Laureanţiu Lazăr, cunoscut drept „Tătuţu“considerat de procurorii DIICOT – ST Craiova şef al grupării care s-ar fi îndeletnicit cu diverse fapte prin intermediul cărora determinau anumiţi patroni să încheie contracte cu firma de pază a soţiei şefului grupării, să determine rambursări ilegale de TVA şi să plaseze aparate slot-machine în diverse localuri, a fost achitat pentru faptele: constituire sau aderare la un grup infracţional, complicitate la organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, complicitate la organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Pentru cele rămase în sarcina sa a primit mai multe pedepse, judecătorii hotărând ca pedeapsa finală să fie de „2 ani şi 8 luni închisoare, 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal şi pedeapsa accesorie constând în interzicerea exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal“. În plus, instanţa a dispus „suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe perioada unui termen de supraveghere de 4 ani“, pentru inculpatul care a petrecut aproape 6 luni în arest, în perioada 20.12.2012 la 16.06.2013.

Soţia fostului comisar şef de poliţie, Valeria Lazăr, a fost de asemenea achitată pentru mai multe fapte şi pedepsită cu închisoare cu suspendare pentru altele. În plus, însă, femeii i s-au interzis şi următoarele drepturi:  să fie fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unor societăţi comerciale, iar dacă a fost aleasă să fie decăzută din drepturi.

Ciprian Gheorghiceanu şi Liviu Voiculescu, colegi ai lui Laureanţiu Lazăpr, poliţişti, atunci, în cadrul IPJ Olt (între timp Liviu Voiculescu a câştigat mandatul de primar al comunei Cungrea), au fost achitaţi.
Fraţii Buzatu, fiii fostului preşedinte al SIF Oltenia, au fost achitaţi pentru fapta de constituire a unui grup infracţional organizat şi pedepsiţi pentru altele. „Achită pe fiecare dintre inculpaţii Buzatu Mihai Răzvan şi Buzatu Bogdan Alexandru - constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, Condamnă pe fiecare dintre inculpaţii Buzatu Mihai Răzvan şi Buzatu Bogdan Alexandru la câte 3 ani închisoare fiecare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b cod penal actual În baza art. 65 alin. 1 cod penal actual interzice fiecăruia dintre inculpaţi ca pedeapsă accesorie exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal. În baza dispoziţiilor art. 91 cod penal actual Dispune suspendarea executării pedepselor sub supraveghere pe perioada unui termen de supraveghere de 5 ani“, se precizează în soluţia pe scurt.

Au fost de asemenea achitaţi: Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu - sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat; Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu - sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc; Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu - pentru infracţiunea prevăzută de art. 330 cod penal de la 1969 ( jocul de noroc). S-a mai dispus încetarea procesului cu privire la infracţiunea de organizare şi desfăşurare de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc reţinută în sarcina inculpatului Poteraş Leonard Ionuţ, constatându-se totodată că inculpatul a fost arestat preventiv în cauză de la 20.12.2012 la 16.04.2013.

În sarcina inculpaţilor s-au stabilit şi diverse sume de plată. Conţinutul soluţiei pes curt îl găsiţi AICI:

CITIŢI ŞI: Comisarul-şef Laurenţiu Lazăr, liderul grupării din Olt, zis „Tătuţu“, a făcut afaceri necurate de peste 1.000.000 de euro

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite