VIDEO Premierul Luxemburgului, la cumpărături de cosmetice româneşti, împreună cu partenerul său, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul luxemburghez Xavier Bettel se află zilele acestea într-o vizită oficială în România, mai exact la Sibiu. El s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi a fost prezent la reprezentaţia spectacolului „Şefele“, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru (FITS).

Profitând de această vizită, demnitarul luxemburghez a vizitat centrul oraşului, împreună cu partenerul său şi cu suita de SPP-işti, iar mai înainte de a merge la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu a ţinut neapărat să ajungă şi la o şedinţă de shopping. 

Astfel, după o primă întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, "delegaţia" luxemburgheză a plecat ţintă spre un magazin de cosmetice. Aici, Xavier Bettel şi partenerul său, Gauthier Destenay, au zăbovit mai multe minute, timp în care magazinul a devenit cel mai bine păzit loc public din Sibiu, pe lângă echipa SPP din România aflându-se şi gărzile de corp ale demnitarului din Luxemburg.

EXCLUSIV Premierul luxemburghez, la cumpărături de cosmetice româneşti în Sibiu

Cu două pungi la purtător, premierul a ieşit cu alaiul său şi s-a întors la pas în centrul istoric al Sibiului, acolo unde se afla coloana de maşini care i-a purtat pe demnitari spre Teatrul Naţional. Aici erau aşteptaţi de Klaus şi Carmen Iohannis, dar şi de Constantin Chiriac, preşedintele festivalului şi de Astrid Cora Fodor, primarul Sibiului.

Un episod amuzant s-a petrecut chiar înainte de sosirea premierului luxemburghez la teatru. Unul dintre SPP-işti a venit lângă grupul care îl aştepta pe Xavier Bettel şi i-a spus discret preşedintelui festivalului, Constantin Chiriac, că trebuie să părăsească perimetrul imediat. Acesta i-a replicat că este organizatorul întregului eveniment la care sunt prezenţi preşedintele României şi prim ministrul din Luxemburg, moment în care SPP-istul s-a făcut nevăzut, vizibil încurcat.

După o oră şi jumătate, Klaus şi Carmen Iohannis au ieşit din clădirea teatrului, preşedintele refuzând să facă orice fel de declaraţii. Premierul luxemburghez va mai rămâne în România, având programate vizite la Cisnădie şi Cisnădioara, dar şi la Complexul Naţional Muzeal "Astra".

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite