VIDEO FOTO O maşină a fost „înghiţită“ de un crater din asfalt, la Sibiu. Firma care a făcut lucrarea pe şosea, amendată de poliţie pentru nesemnalizarea acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masina a fost "inghitita" de groapa de aproape 1 metru - Foto Ramona Găină
Masina a fost "inghitita" de groapa de aproape 1 metru - Foto Ramona Găină

Un sibian a trecut joi dimineaţă printr-o spaimă cumplită, după ce maşina i-a fost „înghiţită” de o groapă adâncă de aproape un metru, pe strada Râului din Sibiu.

UPDATE ORA 14:00: Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat joi, în conferinţa de presă săptămânală, că lucrarea în urma căreia a rămas creterul în şosea este una pentru modernizarea reţelei de gaz, firma având aviz de săpătură. 

”Cel care sapă este obligat şi prin legislaţia în vigoare şi prin regulamentul nostru să semnalizeze, să presemnalizeze, cu amenzi prevăzute foarte clare. Dacă a fost corespunzător presemnalizată şi semnalizată lucrarea, vor elucida cei de la poliţia rutieră, care cercetează cazul”, a spus edilul. 

Întrebat cui se plânge şoferul, primarul Sibiului a răspuns că: ”Este clar împotriva celor care au făcut gaura. Simplu de tot. Dacă se constată că nu a fost semnalizată. Dacă se constată că a fost semnalizată şi şoferul a ignorat semnele, este vina lui. Dar asta nu putem să stabilm noi. Nici nu e treaba noastră. Treaba noastră este să dăm avizul sau nu fiind o lucrare de cuplare în reţeaua de gaz noi dăm aceste avize fiindcă vrem să intre în funcţiune noile reţele dar practic acolo la faţa locului răspund cei care sapă. Şi eu sunt la fel de nemulţumit că se întâmplă astfel de incidente şi chiar am solicitat colegilor mei ca împreună cu poliţia să stabilească foarte exact cum trebuie să se procedeze în viitor, respectiv să se facă verificări şi dacă nu avem accidente şi dacă lipsesc semnele de semnalizare şi presemnalizare, să fie amendaţi cei care sapă aiurea”, a spus Iohannis. 


UPDATE ora 10:10: Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, firma care a făcut lucrarea de pe strada Râului, lăsată nesemnalizată, este un subcontractant al celor de la E-ON Gaz.

Subcontractantul a fost amendat de poliţiştii de la circulaţie pentru că nu a semnalizat lucrarea cu 21 de puncte amendă, respectiv 1.680 de lei. 

”Executantul lucrării a fost identificat şi sancţionat contravenţional de poliţiştii Biroului Rutier Sibiu pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrării efectuate la partea carosabilă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 8 alin. 2 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu amendă între 21-100 de puncte”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 


Şofer cu mulţi ani vechime, aflat la a patra maşină, Ioan Vodă mergea în această dimineaţă spre serviciu la volanul autoturismului personal, un Fiat Punto. Pe strada Râului, în zona benzinăriei Rompetrol, bărbatul s-a oprit direct într-o groapă uriaşă, despre care susţine că nu ar fi fost semnalizată. 

„Veneam de la semafor, mai era un taxi pe banda cealaltă, semnul de plastic nu era pus acolo că a fost lovit anterior de cineva, nu era semnalizat şi am căzut în groapă, ditamai groapa. Au venit băieţii să o ridice, de plătit voi plăti tot eu probabil, că e România, şi cu asta basta. Mergeam la serviciu, mi-au făcut testul de alcool, 0, m-am speriat, logic, uitaţi-vă ce groapă e, nu se lasă aşa ceva, noaptea”, a spus Ioan Vodă. 

Bărbatul nu avea asigurare CASCO pe maşină şi spune că se mai gândeşte dacă va acţiona sau nu municipalitatea sibiană în instanţă. „E o umblătură de ani şi ani, mă gândesc dar nu am nicio şansă”, a mai spus Ioan Vodă.

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Un profesor din Sibiu primeşte gradaţie de merit, deşi are o condamnare definitivă pentru infracţiuni de corupţie

EXCLUSIV Detalii despre cum ar fi ajutat Alexandru Tancou, ofiţer la Crimă Organizată, gruparea traficanţilor de etnobotanice de la Sibiu

EXCLUSIV Dosarul cămătăriei de la Sibiu: Apartament pierdut pentru un împrumut de 2.000 de euro, terenuri pierdute valorând peste 400.000 de euro

EXCLUSIV Fostul şef al SRI Sibiu a dat Poliţia în judecată, după ce ar fi fost prins de oamenii legii băut la volan

EXCLUSIV Comisarul şef Răzvan Prislopeanu, din cadrul Poliţiei Sibiu, s-a urcat rupt de beat la volan şi a băgat un om în spital

EXCLUSIV Un subofiţer de la Crimă Organizată din Sibiu a fost arestat preventiv pentru că ar fi favorizat inculpaţi în dosarul reţelei de traficanţi de etnobotanice de la Sibiu

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri