VIDEO Astrid Fodor, primarul Sibiului: "Sunt mare fan Rammstein. Sper să îi vedem în concert la ARTmania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
East European Music Conference a debutat la Sibiu                            FOTO: Florin Ghioca
East European Music Conference a debutat la Sibiu                            FOTO: Florin Ghioca

Cea mai importantă conferinţă dedicată industriei muzicale din SE Europei a debutat ieri, la Sibiu, adunând laolaltă, pentru trei zile, cei mai importanţi organizatori de evenimente, impresari, artişti, jurnalişti şi oameni din domeniu, într-o serie de întâlniri pe teme importante legate de industria muzicală şi festivalieră.

 Iubitorii de muzică şi amatorii de artă, alături de experţi din industriile creative şi de principalii operatori din industria europeană de spectacol sunt aşteptaţi anul acesta la Sibiu pentru trei zile dedicate culturii. Proiectul "Sibiu Festival City" oferă amatorilor de muzică şi iubitorilor de artă o suită de evenimente de elită, într-un program cultural complex, care include de la concerte şi expoziţii, la workshopuri, conferinte şi alte tipuri de evenimente derivate din cultura rock.

Prezentă la deschiderea oficială a evenimentului, care este organizat în paralel cu cea de-a 12-a ediţie a festivalului ARTmania, Astrid Fodor, primarul Sibiului, a făcut o declaraţie care a surprins audienţa prezentă:

"Eu sunt un mare fan Rammstein, aşa că i-am întrebat pe organizatori când aduc Rammstein la Sibiu. Dar am înţeles că sunt şi scumpi şi încă nu îndeplinim condiţiile de siguranţă, de securitate pentru ei", a declarat edilul Sibiului.

Prima ediţie a East European Music Conference (EEMC) este un eveniment de anvergură europeană, o platfomă de dialog pentru peste 500 de experţi, autorităţi, promoteri români şi principalii operatori de pe piaţa internaţională a festivalurilor. 

Astrid Fodor, primarul Sibiului: "Sunt mare fan Rammstein!"

La această întâlnire au confirmat participarea directori ai marilor festivaluri europene, editori şi corespondenţi ai principalelor publicaţii internaţionale, de la Billboard la Pollstar, experţi în sistemul internaţional de taxe sau reprezentanţi ai celor mai importante asociaţii şi instituţii internaţionale de reglementare a sectorului creativ. Acestora li se adaugă Nikki McNeill, fondatorul companiei Global Publicity, care se ocupă de strategii de marketing şi comunicare pentru artişti, evenimente sau festivaluri, având printre clienţi faimosul Festival  de la Sziget, Amsterdam Dance Event, Bilbao BBK Live, Dave Clarke, EXIT Festival sau Lowlands.

Alex Clare FG

În prima seară a evenimentului, pe scena care va găzdui concertele ARTmania au urcat My Baby, Alex Clare (foto sus) şi Deep Sound of Maramureş, cu trei momente artistice de excepţie, bine primite de public. Alex Clare, favoritul topurilor britanice şi germane, al cărui single “Too Close”, cu peste 100 de milioane de vizualizări numai pe youtube, i-a adus vânzări record, o colaborare cu Microsoft şi o foarte preţioasă nominalizare la Brit Awards, a declarat pentru Adevărul că este foarte impresionat de ce a văzut până acum în România.

"Eu am mai fost la Bucureşti, la un festival şi mi-a plăcut foarte mult. Astăzi am avut ocazia să mă plimb puţin prin centrul Sibiului şi mi se pare un oraş foarte frumos, cu clădiri minunate! Sper să mai vin în România, unde m-am simţit excelent de fiecare dată. Ideea unui asemenea eveniment mi se pare binevenită în contextul industriei muzicale actuale", a declarat Alex Clare pentru Adevărul.

 Artistul a fost profund impresionat de faptul că un grup de fani a venit tocmai de la Iaşi pentru a-l vedea, astfel că după spectacol a coborât de pe scenă şi s-a fotografiat cu aceştia, zăbovind minute în şir cu cei care i-au solicitat autografe. 

My Baby şi Deep Sound of Maramureş au fost, de asemenea, surprize plăcute pentru cei prezenţi, care au fost plăcut surprinşi de stilurile muzicale abordate. Concertele vor continua şi astăzi, în cadrul ARTmania, de la ora 19.00, cu trupele Coma, Riverside, Lacuna Coil şi Devin Townsed Project. Mâine sunt programate concertele mai multor artşti, printre care Walkways, Beyond the Black, You Me at Six şi Tarja. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite