UPDATE Directorul Centrului Chinologic Sibiu, demis după ce a fost acuzat de mai multe subordonate de hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Crişan Mucenic Lăzureanu, directorul Centrului Chinologic din Sibiu, a fost eliberat din funcţie în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală care i s-au adus.

UPDATE ora 18:00 Comisarul şef Crişanm Lăzureanu a fost demis în urma scandalului generat de acuzaţiile de hărţuire sexuală, au anunţat oficialii IGPR.

„Faţă de acesta s-a dispus, la finalul lunii decembrie 2012, cercetarea prealabilă şi 4 cercetări administrative. Acestea se află în curs de finalizare. Până atunci, acesta a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia IGPR”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, comisarul şef Viorel Vasile, adjunct al şefului IGPR. 


Potrivit directorul adjunct al Centrului Chinologic, comisarul şef Sergiu Tătărucă, acuzaţiile de hărţuire sexuală făcute de o angajată a centrului ar fi fost infirmate de controalele ulterioare de la Centrul Chinologic. 

"Există o acuzaţie că directorul centrului a hărţuit-o sexual pe una din angajate. Acest lucru a foszt infirmat de parchet şi de corpurile de control care au venit la noi", a declarat pentru Adevărul  comisarul şef Tătărucă. 

Alte două acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa directorului, soluţionate cu NUP

Directorul Centrului Chinologic Sibiu nu este la prima acuzaţie de acest fel. Tot anul trecut, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a fost sesizat de către corpul de control al IGPR vizavi de faptul că două angajate ale centrului le-au reclamat celor de la IGPR faptul că directorul centrului ar fi avut faţă de ele un comportament nepotrivit, cu conotoţii sexuale, constând în presupuse atingeri sau gesturi nepotrivite. 

Cele două le-au povestit anchetatorilor că după numirea în funcţia de director, în special în cursul anului 2009, ar fi avut un comportament neadecvat, care ar fi constat în atingeri care nu îşi aveau locul, acţiuni care s-ar fi petrecut în biroul acestuia, când nu se aflau alte persoane de faţă, şi că ar fi făcut şi diferite comentarii cu conotaţii sexuale, inclusiv când ar fi fost şi alţi angajaţi prezenţi. 

În faţa anchetatorilor, directorul a respins acuzaţiile susţinând că sunt nefondate sau că ar fi fost interpretări eronate ale unor gesturi ale sale care nu ar fi avut conotaţii sexuale iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus neînceperea urmăririi penale în acest caz.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite