A început construcţia bisericii de gheaţă de la Bâlea Lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura biserică de gheaţă din România, situată la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, va fi gata în cel mult două săptămâni. Pe 30 ianuarie, aici este programat un eveniment în premieră în România. Corul Bach, de la Biserica Neagră din Braşov, va cânta pentru prima dată într-o biserică de gheaţă.

Construcţia bisericii de gheaţă de la Bâlea a început după sărbători, pe 5 ianuarie, lăcaşul urmând să fie finalizat în maxim două săptămâni. 

La sfârşitul lunii, pe 30 ianuarie, aici este programat un eveniment în premieră în România. Renumitul cor Bach de la Biserica Neagră din Braşov va cânta la peste 2.000 de metri altitudine, în inima munţilor Făgăraş, în biserica de gheaţă. 

”Este pentru prima dată când corul Bach cântă într-o biserică de gheaţă. Îi aşteptăm pe doritori la un spectacol inedit, iar intrarea va fi liberă”, spune Leopold Klingeis, administratorul complexului de gheaţă de la Bâlea Lac. 

Şi lucrările la complexul de iglu-uri de la Bâlea Lac, ”satelitul” hotelului de gheaţă, sunt în plină desfăşurare. Iglu-urile sunt aproape gata, urmând să fie finalizate într-o săptămână şi jumătate, maxim două săptămâni. La fel ca şi Ice Hotel, şi iglu-urile vor avea drept temă carnavalul, urmând să fie botezate cu nume ale unor metropole care găzduiesc carnavaluri célèbre, respectiv Rio de Janeiro, Veneţia şi Berlin. 

Un iglu de gheaţă va putea fi închiriat cu 400 de lei pe noapte, iar o cameră la hotelul de gheaţă se închiriază cu 300 de lei pe noapte. O cină sofisticată în Ice Restaurant, dotat cu mese şi scaune construite de asemenea din gheaţă, costă 250 de lei de persoană. 

Taxa de vizitare a hotelului de gheaţă este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, iar vizitarea bisericii de gheaţă este gratuită. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite