UPDATE Copila de 13 ani, răpită din curtea unui imobil şi urcată cu forţa într-un BMW de culoare albă a fost găsită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alertă răpire copil - Maria Căldărar de 13 ani din Tălmaciu - Sibiu răpită din curtea unei case Foto Poliţia Sibiu
Alertă răpire copil - Maria Căldărar de 13 ani din Tălmaciu - Sibiu răpită din curtea unei case Foto Poliţia Sibiu

În noaptea de miercuri spre joi, 9 / 10 februarie, Poliţia Română a declanşat mecanismul „Alertă răpire copil”, după ce o adolescentă de 13 ani a fost luată cu forţa din curtea casei de persoane necunoscute. Copila a fost găsită. Ea se afla alături de un băiat de 13 ani care este audiat de poliţişti.

UPDATE: În urma cu puţin timp, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au reuşit depistarea minorei Căldărar Maria, în municipiul Sibiu. 

„Minora nu a fost victima vreunei infracţiuni comise cu violenţă. În aceste condiţii, alerta de răpire este ridicată.  

La sediul IPJ Sibiu este condus un tânăr de 13 ani, în prezenţa căruia se afla minora la momentul depistării, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs răpirea acesteia, stabilirii tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale care se impun.  

Fapta s-a petrecut miercuri seara, 9 februarie, în jurul orei 21:20, în localitatea Tălmaciu din Sibiu, iar după mai bine de cinci ore dispariţia a fost mediatizată”, anunţă Poliţia Română. 

Anunţul

Părinţii minorei de 13 ani, Maria Căldărar, au sesizat autorităţile despre ce s-a întâmplat. Potrivit acestora, copila se afla în curtea unui imobil când a fost răpită de patru persoane necunoscute şi urcată cu forţa într-un BMW de culoare albă, care a demarat în trombă spre o destinaţie necunoscută. 

„La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pentru identificarea autoturismului în cauză. S-a declanşat mecanismul ”Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu.

Aceştia au solicitat celor care pot oferi informaţii ce ar putea să ajute la găsirea minorei în cauză să apeleze numărul unic de urgenţă 112 şi au cerut ca civilii să nu intervină într-o astfel de situaţie, oferind şi semnalmentele copile răpite. 

Adolescenta are ochi căprui şi păr şaten, iar în momentul răpirii purta o geacă de puf portocalie, o fustă roşie înflorată şi un batic roşu.

Chiar dacă în etnia romă se obişnuieşte ca tinerele să fie răpite de mici, pentru a fi căsătorite cu forţa, legislaţia din România interzice astfel de practici, pedeapsa pentru comiterea unor astfel de fapte fiind pedepsită cu până la 10 ani de închisoare. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul lipsirii de libertate. 

De anul trecut, Facebook s-a alăturat campaniei de mediatizare a cazurilor de răpire, România fiind a 24-a ţară din în care funcţionează acest mecanism. 

Vă mai recomandăm şi:

Viaţa de coşmar şi sfârşitul cumplit al unui băieţel de şase ani din Sibiu: schingiuit şi sufocat de propriul tată

Secretul vitezei lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti. Cum au fost făcute la temperaturi de sub zero grade VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite