Un ţăran care îşi îngrijea câmpul a fost împuşcat de soldaţi. Omul şi-a dat seama abia seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe un câmp de la marginea Sibiului, un bărbat de 58 de ani a fost împuşcat în picior, cel mai probabil de soldaţii care făceau antrenamente în poligonul din apropiere. Bărbatul şi-a dat seama abia seara că are un glonţ în gambă.

Aflat pe câmp, bărbatul din comuna Poplaca a simţit „o pişcătură“ la piciorul drept. Nu a dat mare atenţie acestui lucru decât seara, când a ajuns acasă şi a văzut că sângerează. A mers la spital, unde doctorii i-au pus diagnosticul: plagă prin împuşcare.

„Bărbatul a operat în cursul acestei zile, pentru îndepărtarea  glonţului. Este stabil şi va rămâne internat sub supraveghere şi tratament de specialitate. Glonţul va fi pus la dispoziţia organelor de anchetă“, precizează Decebal Toderiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului clinic judeţean Sibiu.

Armata: noi am anunţat primăriile

Pe poligonul de 130 de ha aflat între Sibiu şi Poplaca au loc exerciţii destul de des. Cel de marţi a fost anunţat administraţiilor din zonă, susţin reprezentanţii Centrului de instruire pentru comunicaţii şi informatică din cadrul Garnizoanei Sibiu. Potrivit cărora a exista şi pază în zona poligonului. „Conform procedurilor, pe timpul tragerilor a fost instalat un sistem de pază perimetral, compus din santinele şi observatori instalaţi în foişoarele din poligon. A existat o situaţie în care tragerea a fost oprită din cauza faptului că în apropierea zonei de siguranţă au fost identificaţi de către militarii din pază cetăţeni care se deplasau în căruţe. După rezolvarea acestei situaţii, tragerile au fost reluate”, se arată în informarea potrivit căreia tragerile s-au încheiat în jurul orei 17:00.

Soldaţii aflaţi în antrenament au folosit pistoale mitralieră şi puşti de calibrul 7,62 mm. Parchetul militar Cluj a desemnat o comisie care să cerceteze cazul.

Poligon cerut de sibieni

Cele 130 de ha de teren pe care funcţionează poligonul respectiv se află chiar la marginea drumului care leagă Sibiul de comuna Poplaca. De mai bine de zece ani, reprezentanţii Primăriei Sibiu solicită transferarea acestui poligon în administrarea autorităţilor locale, care oferă drept compensare un teren de aceeaşi suprafaţă pe un alt deal din zonă. Iniţial, pe terenul poligonului Primăria intenţiona să amenajeze un spital şi să extindă oraşul, iar acum intenţiile administraţiei locale sunt ca, în loc de spital, să amenajeze un aqua-park. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au respins, însă, de fiecare dată aceste solicitări.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite