TIR plin cu 44 de imigranţi, într-o parcare din Sibiu. Mai bine de o treime dintre ei nu aveau acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR cu 44 de imigranţi descoperit într-o parcare din Sălişte Sibiu - imagine generică Foto Poliţia de Frontieră
TIR cu 44 de imigranţi descoperit într-o parcare din Sălişte Sibiu - imagine generică Foto Poliţia de Frontieră

Într-o parcare din judeţul Sibiu, poliţiştii au descoperit în urma unui control, 44 de persoane care se ascundeau într-un TIR.

Descoperirea a avut loc vineri, 29 octombrie, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, într-o parcare de pe raza localităţii Sălişte, de la km 333+200 al DN1. 

Oamenii legii li s-a părut suspect faptul că TIR-ul era parcat într-o zonă retrasă şi neiluminată. În spatele acestuia au văzut mai multe persoane şi au realizat rapid că este vorba despre un transport fraudulos de imigranţi care ulterior s-a dovedit că provin din mai multe state.

La percheziţii au fost chemaţi să participe şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi ai Poliţiei de Frontieră.

„În urma controlului efectuat, poliţiştii i-au identificat pe cei doi conducători auto, precum şi alte 44 de persoane (imigranţi) din diferite ţări de provenienţă. De asemenea, a fost solicitată prezenţa la faţa locului a reprezentanţilor I.G.I. Sibiu, precum şi a Poliţiei de Frontieră Sibiu. Persoanele în cauză au fost preluate de către poliţişti, pentru a fi identificate, urmând a fi predate ulterior lucrătorilor I.G.I. Sibiu pentru a dispune măsuri conform competenţelor”, au menţionat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Aceştia au mai comunicat 13 dintre persoane nu deţineau nici un fel de acte. În urma verificării datelor furnizate a reieşit că nu există informaţii legate de intrarea ori prezenţa lor legală pe teritoriul României.

Şi cum au declarat că printre ţările tranzitate se află şi Serbia, aflată pe lista cu risc epidemiologic ridicat, cu o incidenţă de 13,4 cazuri de COVID la mia de locuitori, autorităţile au luat decizia de a-i carantina pe pasagerii clandestini.

Pentru ceilalţi 31 de imigranţi, verificările făcute în cazul lor vor impune ce măsuri trebuie luate. Cercetările continuă pentru a se stabili încadrarea juridică a faptelor şi ce se va face în continuare cu aceşti imigranţi.

Vă mai recomandăm şi:

Muzeul Astra din Sibiu, emisarul României la Târgul Internaţional al Patrimoniului Cultural de la Paris

Zece afgani au fost găsiţi de poliţişti germani ascunşi într-un camion condus de un român

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite