Tânăr filmat la Mediaș înotând în mijlocul străzii inundate printre mașini VIDEO

0
0

Un tânăr s-a lăsat filmat la Mediaș, Sibiu, prefăcându-se că înoată pe mijlocul unei străzi inundate în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile. Amicii săi au imortalizat „cursa de natație“.

Tânăr din Mediaș înotând pe mijlocul unei străzi inundate printre mașini Colaj capturi video
Tânăr din Mediaș înotând pe mijlocul unei străzi inundate printre mașini Colaj capturi video

Mai multe străzi din municipiul Mediaș-Sibiu au fost inundate marți seara, 30 august. Canalizarea a cedat în urma unei ploi torențiale. Localnicii s-au întrecut în a posta imagini cu străzi inundate, zone ce par similare celor din Veneția.

Una dintre postări surprinde un tânăr care profitând de apa care trecea de nivelul genunchilor, n-a ținut cont de riscul la care se expune și a început să înoate pe mijlocul unei străzi. Sub privire șocate și amuzate ale șoferilor, încurajat de cei care-l însoțeau, acesta s-a aruncat de mai multe ori în apă, dând frenetic din mâini și din picioare.

„Aveți grijă, ficiori, la Târnava! Hai Liviu! Iu-hu!”, l-au încurajat amicii, râzând cu poftă.

Râul la care fac referire însoțitorii glumețului este Târnava Mare, apa care străbate municipiul Mediaș. Nu reiese clar din filmare dacă strada pe care se petrece acțiunea a fost inundată de precipitațiile abundente sau de apele râului ieșit din matcă. Cert este că, așa cum se observă și din video, pe strada care apare în imagini apa depășește în unele locuri chiar și jumătate de metru.

„Nebunule, sări, mă, pe burtă!”, l-au mai îndemânat amicii. Tânărul nu părea să fie conștient de pericolul la care se expune: „Te calcă mașina”, s-a auzit la un moment dat o voce din fundal, care însă i-a cerut și să nu se grăbească prea tare. El a continuat să se amuze, iar la final s-a prefăcut că a obosit și că este pe cale să se înece. 

Clipul care a surprins întreaga aventură de înot printre mașini a devenit viral pe rețelele de socializare.

Incidentul din Mediaș însă s-ar putea să nu rămână fără urmări. Dacă se consideră că a pus în pericol circulația rutieră, tânărul riscă să fie amendat. 

Sibiul, sub atenționări de Cod roșu și portocaliu de precipitații abundente

Marți seara, 30 august, mai multe localități din județul Sibiu s-a aflat sub atenționare de Cod Roșu de averse torențiale cu frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină, motiv pentru care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) a emis o avertizare Ro-Alert, fiind activată în același timp și Grupa Operativă de la nivelul ISU Sibiu.

O nouă avertizare de Cod Portocaliu de ploi abundente în județul Sibiu a fost emisă și pentru intervalul 31 august, ora 10:00 - 1 septembrie, ora 12:00. „Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu care prevede că vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină”, au menționat reprezentanții ISU Sibiu. Ei au precizat că au înștiințat toate instituțiile cu atribuţii în domeniu despre fenomenele meteo prognozate pentru a lua măsurile care se impun. 

Pompierii sibieni recomandă localnicilor în astfel de situații: să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă; să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora; să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber sau la înălțime și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia; să-și parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere; să închidă ferestrele și să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. 

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite