Şoimii Şatrei pictează graffiti de pe macara, în centrul istoric al Sibiului. Autorităţile au preluat modelul Berlinului (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoimii Şatrei, un grup de tineri artişti din toată ţara îndrăgostiţi de street-art şi hotărâţi să schimbe imaginea oraşelor din România, acolo unde le este permis, lucrează pe zidul exterior al Galeriei de Artă Contemporană din Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

De luni începe prima tabără de Street-Art din România

Premiaţi în UE. Cu salariul tăiat în RO. Protest inedit la Muzeul Brukenthal din Sibiu (FOTO)

Şoimii Şatrei au revenit la finalul acestei săptămâni la Sibiu pentru a finaliza un proiect îndrăzneţ început în primăvară alături de Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. Astfel, în colaborare cu Galeria de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, Şoimii Şatrei au realizat în primăvară o pictură imensă care a fost expusă în muzeul sibian.

Pictura a avut  dimensiunile de 7 metri pe 9 metri şi s-a dorit a fi reinterpretare a tabloului „Masacrul incocenţilor” de Peter Bruegel cel Bătrân (1525-1569). Diferenţa consta în personajele mitologice şi fantastice, situaţiile hilare şi ciudăţeniile văzute de Şoimi."Şoimii Şatrei s-au întos în Sibiu pentru a termina proiectul de astă primăvară. Aşa a fost deal-ul de la început. Mai întâi o lucrare în interior şi apoi una în exterior. Asta o să stea aici ani de zile", a declarat RA, aşa cum îşi spune, una din artistele Şoimilor.

"De data aceasta ne-am jucat un pic cu stilurile arhitectonice şi, după cum veţi putea vedea, vom avea elemente dintr-un templu grec, coloana lui Brâncuşi, templu Maya şi Gânditorul de la Hamangia pus faţă în faţă cu Gânditorul lui Rodin", explică un alt membru al Şoimilor. Din "gaşcă" fac Ra, Irlo, Ene, Kukan şi Rupe-l şi niciunul nu vrea să fie cunoscut după numele real, din buletin.

imageLucrarea de pe strada Tribunei din Sibiu este în plină desfăşurare şi va fi gata undeva pe la jumătatea săptămânii viitoare. Trebuie spus că autorităţile sibiene s-au arătat foarte deschise la acest gen de artă de stradă şi au pus la dispoziţia artiştilor inclusiv o macara pentru a putea lucra în tihnă. Mai mult decât atât, chiar au restricţionat pe o anumită zonă circulaţia pe strada unde lucrează Şoimii Şatrei.

image„O să mă căznesc să începem în Sibiu să colorăm şi clădiri după modelul oraşului Berlin”, a declarat Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal.

 Noua lucrare este realizată unde la vreo 15 metri înăţlime şi va avea peste 70 de metri pătraţi la finalizare.

image
image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite