Sibiu:Biserica de Gheaţă sfinţită pentru cununii şi botezuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din acest weekend, cuplurile care vor să spună „DA" într-un loc de neuitat, sau să-şi reînoiască jurămintele se pot programa pentru o ceremonie la Bâlea Lac, la Biserica de Gheaţă.

Patru preoţi de confesiuni diferite au urcat vineri cu telecabina, la peste 2000 de metri, pentru a sfinţi Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac. Slujitorii Bisericii Ortodoxe, Romano Catolice, Greco Catolice şi Evanghelice şi-au unit rugăciunile într-o slujbă ecumenică de binecuvântare a obiectivului unicat în Europa de Est. Din cauza vremii nefavorabile, biserica nu a fost gata de Bobotează, cum era tradiţia anilor anterior. Monumentul de gheaţă este construit după modelul unei vechi biserici din satul Mălâncrav, din cuburi de gheaţă, apă şi zăpadă. Biserica are un mic altar, bănci şi icoane în basorelief, sculptate în gheaţă, iluminatul fiind asigurat de candelabre.Interiorul este inspirat de specificul principalelor culte religioase din ţară, în spiritul ideii de ecumenism, pe care promotorii acestui proiectului Ice Hotel Bâlea vor să o transmită.
În Biserica de Gheaţă, ridicată pentru al patrulea an consecutiv, încap în jur de 20-30 de persoane, dar nu este permisă aprinderea a mai mult de două lumânări, pentru a nu afecta interiorul de gheaţă.
Odată sfiinţită, acum Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, amplasată la câţiva paţi de Hotelul de Gheaţă în care turiştii dorm deja de anul trecut, poate fi vizitată gratuit de oricine. Efemerul lăcaş de cult este deschis ceremoniilor religioase de orice fel, de la slujbe de rugăciune la cununii, liturghii şi botezuri, atât timp cât condiţiile climatice nu vor afecta structura construcţiei. Anul trecut, la Bâlea Lac au fost botezaţi trei copii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite