Sibiu: Mai puţin de o mie de sibieni au acceptat vaccinul pandemic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dozele de vaccin încă stau depozitate la medicii de familie.
Dozele de vaccin încă stau depozitate la medicii de familie.

Vaccinul pandemic nu a prins prea bine la Sibiu, doar 2,7% din dozele primite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu fiind utilizate până acum.

Mai puţin de trei procente din dozele de vaccin pandemic care au ajuns la Direcţia de Sănătate publică Sibiu nu au fost utilizate. Astfel doar 934 de persoane din judeţul Sibiu s-au vaccinat împotriva gripe noi. Aceştia reprezintă 292 de cadre medicale, 71 de elevi de liceu cu vârste de peste 16 ani, 58 de studenţi, 240 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi 276 de persoane din alte categorii populaţionale.

„Campania de vaccinare continuă, nu s-a încheiat. Deşi am distribuit medicilor de familie, mai avem ceva doze în stoc. Situaţia vaccinărilor până acum nu este prea bună, s-au vaccinat doar vreo două procente din persoanele din grupele eligibile. Ne-am bucurat totuşi că s-au vaccinat mai multe persoane săptămâna trecută, după ce în prima săptămână a campaniei s-au vaccinat doar 200 de persoane“, a declarat Adela Moraru, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

La Direcţia de Sănătate Publică Sibiu au ajuns 34.150 de doze de vaccin pandemic, 2.520 fiind distribuite personalului medical, iar 9.900 elevilor de liceu, 19.520 de doze sunt destinate studenţilor şi 2.184 de doze se vor folosi pentru imunizarea personalului care lucrează în structurile Ministerului Afacerilor şi Internelor. Campania de vaccinare a debutat la începutul lunii decembrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite