Sibiu: Ancheta DSP-ului legată de scutirile de educaţie fizică nu a găsit nici un vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scutirile eliberate pentru educaţie fizică semestrul II vor fi verificate de DSP la finele anului şcolar.
Scutirile eliberate pentru educaţie fizică semestrul II vor fi verificate de DSP la finele anului şcolar.

Comisia specială pe care Direcţia de Sănătate Publică a trimis-o în control la Cârţa şi Turnu Roşu nu a găsist nimic suspect legat de scutirile eliberate la educaţie fizică. Medicii care erau în pericol de a fi sancţionaţi au scăpat basma curată pentru că au dat scutiri de sport la peste 10 la sută din elevii din şcoli.

CITIŢI ŞI:

Scutirile de educaţie fizică date „din burtă” de medici verificate de DSP. Doctorii vinovaţi vor fi sancţionaţi

Focşani: Primarii de la ţară au drumurile rupte dar stau pe intranet

Ceea ce se anunţa a fi o mare revoluţie în rândul medicilor care eliberează scutiri de educaţie fizică pe bandă rulantă în mai multe şcoli din judeţul Sibiu se dovedeşte până la urmă a fi un mare „fâs”. Nici statistica făcută de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu care a dezvăluit că la Cârţa aproape 15 la sută din copiii din şcoala din localitate au adus scutiri de educaţie fizică, iar la Turnu Roşu 11 la sută au făcut acelaşi lucru nu a fost îndeajuns de convingătoare pentru a demonstra că acele scutiri de efort fizic s-au eliberat justificat. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Sibiu, Ioan Maniţiu a recunoscut şi el voalat că unii medici eliberează scutiri „pe burtă”, comisia făcută chiar de domnia sa a tras o concluzie la care nici cei mai optimişti nu se aşteptau, dar care vine pe placul medicilor din cele două localităţi în care s-a efectuat acheta precum şi al celor din Mediaş, unde de asemenea s-a constatat că s-au dat multe scutiri în semestrul I al anului şcolar 2009-2010. „„Am fost atenţionat asupra acestui aspect şi, în urma anchetei făcute de DSP, s-a găsit că aceste certificate sunt justificate prin patologia de traumatologie. În concluzie totul este în regulă“, a precizat doctorul Ioan Maniţiu, de la DSP Sibiu.

Prefectul a rămas mut
Prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea a aflat de la Adevărul de Seară concluziile anchetei pentru care s-a bătut cu pumnul în piept să fie comandată şi medicii „borfaşi” să fie traşi la răspundere. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a crezut că e vorba de o glumă proastă. „No comment.... Dacă asta au aflat cei din comisie, atunci ce să mai comentez. Măcar de aici încolo să nu se mai elibereze atât de multe scutiri nejustificate şi la întâmplare. O să discut şi eu cu cei de la DSP”, a punctat Trihenea. Statistica prezentată de ISJ Sibiu luna trecută, arată în judeţul Sibiu se înregistrează un procent de 4,2 la sută elevi scutiţi de educaţie fizică, din clasele V-VIII. Cei mai mulţi elevi scutiţi de medicii sibieni sunt la nivelul liceelor, în procent de 5,01 la sută.

Inspectoratul surprins de rezultat
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sau arătat surprinşi de rezultatul anchetei DSP, dar spun că este îmbucurător că scutirile au fost eliberate în mod justificat. „Aflu cu satisfacţie de aceste concluzii, deşi mi se pare destul de ciudat ca atâţia elevi din mediul rural să nu poată facă sport deloc. Oricum noi nu putem face nimic, singura noastră responsabilitate fiind aceea de a da curs deciziilor medicilor“, ne-a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite