Sibienii se înghesuie să depună cereri restituire a diferenţei la taxa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 800 de sibieni au depus cereri de restituire a diferenţei dintre taxa de poluare/taxa specială şi taxa pentru emisiile poluante, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu. Restituirea se face numai către titularul obligaţiei de plată care va depune la administraţia fiscal mai multe documente.

CITIŢI ŞI:

Directia 5 vine la Sibiu pentru un concert de Valentine’s Day

Zara face angajări pentru primul magazin pe care îl deschide în Sibiu

“Numai vinerea trecută au fost despuse aproximativ 700 de astfel de cereri”, a explicat Grigore Popescu, director executiv al DGFP Sibiu.

Se pot restitui sumele reprezentând diferenţa de taxă plătită în cazul în care taxa specială pentru autovehicule plătită în perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008, conform Codului Fiscal, respectiv taxa de poluare pentru autovehicule plătită în perioada 1 iulie 2008 - 12 ianuarie 2012, potrivit OUG nr. 50/2008, este mai mare decât taxa rezultată din aplicarea prevederilor privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Restituirea se face numai către titularul obligaţiei de plată care va depune la administraţia fiscală o cerere de restituire, documentul doveditor al plăţii taxei pe poluare sau taxa specială (după caz), adică chitanţa fiscală de plată şi extrasul de cont care să ateste efectuarea plăţii acesteia, precum şi copia cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestuia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite